Realno je očekivati 2-0 nakon prvog dana

Fatić prvi put igra prvi meč u Davis Cupu

Nerman je trenutačno 257. igrač svijeta i po prvi put je u situaciji da igra prvi singl u Davis Cupu. U posljednjem tjednu prije Davis Cupa, Nerman je na turniru u Comu (Challenger), stigao do četvrtfinala.
Sport / Ostali sportovi | 15. 09. 2022. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je obavljen ždrijeb predstojećeg okršaja Davis Cup reprezentacija BiH i Meksika. Prvi će na teren u petak poslije 12 sati i ceremonije otvaranja izaći Nerman Fatić i Gerardo Lopez Villasenor. U prijevodu, drugi bosanskohercegovački i prvi meksički reket, naravno po rankingu.

Nerman je trenutačno 257. igrač svijeta i po prvi put je u situaciji da igra prvi singl u Davis Cupu. U posljednjem tjednu prije Davis Cupa, Nerman je na turniru u Comu (Challenger), stigao do četvrtfinala.

Prije toga je u Banja Luci predao četvrtfinale Damiru Džumhuru. U šest singl mečeva koliko ih je odigrao do sada Nerman je upisao dvije pobjede i četiri poraza. Posljednji meč je bio onaj peti u duelu protiv Perua kada je Nicolas Alvarez slavio u dva seta. Što se tiče njegovog protivnika, Gerardo Lopez Villasenor ima pet pobjeda i četiri poraza u Davis Cupu.

U posljednja četiri singla je neporažen, uzeo je maksimalna dva boda protiv Bugarske i Finske. Na posljednja četiri turnira na kojima je igrao nije prošao niti jednom prvo kolo. Radilo se o turnirima na tvrdoj podlozi.

Drugi singl prvog dana će igrati Damir Džumhur i tenisač dugog prezimena, Alan Fernando Rubio Fierros. Damir je trenutačno na 19:11 u singlu, na zemlji ima 8-3 i dovoljno iskustva da opravda status favorita u ovom duelu. Iako je izgubio jako puno posljednjih godina, Damir nastoji polako da se vrati prvo među najboljih sto tenisača svijeta, a onda da proba napraviti još jedan kvalitetan pomak što neće biti lako.

Upravo ovi mečevi Davis Cupa itekako dobro dođu Damiru za podizanje samopouzdanja. U ožujku je upisao dvije vrijedne pobjede u Tunisu. Za one koji ne znaju, još tamo 2010. godine, Damir je izborio odlučujući treći bod u susretu četvrtfinala Svjetske skupine II protiv Estonije, kada je u četiri seta nadigrao Vladimira Ivanova.

Gledajući ranking i trenutačnu formu bh tenisača nekako je za očekivati da BiH već nakon prvog dana obavi veliki dio posla, ali ovo je Davis Cup, puno stvari može uticati na rezultat. Igra se na otvorenom, vremenska prognoza nije idealna tako da će biti jako važno prilagoditi se na postojeće uvjete. Dodatno sporiju podlogu, odskok loptice i moguće prekide mečeva ili pomjeranje u satnici.

Kopirati
Drag cursor here to close