Prva Poljakinja koja je osvojila US Open

Swiatek: Sada sam psihički puno jača

"Najviše sam ponosna na činjenicu da se mentalno ne slamam u važnim trenucima. Nakon ovakvih mečeva, čak i ako izgubim, ne kajem se ni zbog čega jer znam da sam dala 100 posto", kaže Swiatek.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2022. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ide mjuzikl, koji je kao nekada nagrada, pa će onda kući. Iga Swiatek je prva Poljakinja koja je osvojila New York. U finalu je sredila Tunižanku Ons Jabeur, za svoju treću veliku titulu u karijeri. Dvije prethodne su bile u Roland Garrosu. veliki rezultat za Igu koja do ove godine nije prošla dalje od četvrtog kola u New Yorku. Ove godine je do poraza u Wimbledonu imala 37 uzastopnih pobjeda na Touru.

"Najviše sam ponosna na činjenicu da se mentalno ne slamam u važnim trenucima. Nakon ovakvih mečeva, čak i ako izgubim, ne kajem se ni zbog čega jer znam da sam dala 100 posto. Ponosna sam i na to što – teniski gledano, imam više različitih rješenja i opcija na terenu, na pravi način koristim svoje vještine. Na to sam posebno ponosna jer znam kakav je osjećaj ostati bez ideje na terenu, kada ne možeš da uradiš ništa da promijeniš meč.

Teško mi je opisati kako se osjećam, ali meč nije bio lak, iako sam na početku dominirala, znao sam da će biti neizvjesno i da će Ons iskoristiti priliku ako napravim neku grešku. U drugom setu je bilo fizičke borbe, i drago mi je što sam energetski uspjela da se podignem i što sam bila precizna kada je bilo najvažnije.

Shvatila sam na početku sezone da bih mogla da imam neke dobre rezultate na WTA turnirima, a došla sam i do polufinala Australian opena. Ipak, nisam bila sigurna da li sam na nivou da osvojim "betonski slam", pogotovo na US Openu, gdje je podloga veoma brza. Nisam to očekivala, ali za mene je ovo potvrda da je nebo granica" istakla je prva tenisačica svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close