Oro

Autobiografija Federice Pellegrini: Ljubavne afere, bulimija...

Tako se recimo u knjizi pod nazivom "Oro" može pročitati i onome što se dogodilo na Svjetskom prvenstvu 2011. godine, njenim ljubavnim problemima u vrijeme dok je bila u vezi s Lucom Marinom...
Sport / Ostali sportovi | 18. 05. 2023. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federica Pellegrini, sjajna Talijanka tijekom svoje plivačke karijere sedam zlata na svjetskim prvenstvima i 14 europskih zlata. Najveći uspjeh ostvarila je 2008. godine kada je na 200 metara slobodno u Pekingu osvojila zlatnu medalju s vremenom 1:54.82, što je u tom trenutku bio svjetski i olimpijski rekord.

Upravo je na 200 slobodno osvojila najviše zlatnih medalja, ukupno 17 u karijeri. Pellegrini se odlučila povući 2021. godine, ali je i danas
vlasnica je jednog svjetskog rekorda, dva europska rekorda i 16 talijanskih rekorda. Nakon što se vjenčala za dugogodišnjeg trenera Mattea Giuntu kolovoza prošle godine, Federica je krenula na autobiografiji.

Naravno da takve knjige u karijerama velikih sportaša i sportašica obično ponude puno toga što je bilo daleko od površine. Tako se recimo u knjizi pod nazivom "Oro" može pročitati i onome što se dogodilo na Svjetskom prvenstvu 2011. godine, njenim ljubavnim problemima u vrijeme dok je bila u vezi s Lucom Marinom, kojeg je prevarila s također poznatim plivačem Filippom Magninijem. Također, Federica piše u knjizi problemima koje je imala s ishranom.

"Nekoliko mjeseci po preseljenju u Milano počela sam se prejedati. Znala sam se prejesti sa sladoledom i pahuljicama. Jednom me mama tako zatekla dok sam se prejedala. Pitala sam ju je li gladna i rekla da bismo mogli nešto pojesti. Nakon toga sam pojela dva pakiranja šunke i tri paketa krekera. Gledala me sva zbunjena. Navečer bih povratila nakon što sam jela cijeli dan. Radila sam to sistematično, svaku noć prije spavanja, a količina hrane koju sam pojela povećavala mi je osjećaj krivice. Povraćanjem sam si na neki način olakšala bol. Tada nisam znala da se taj poremećaj naziva bulimija. Za mene bulimija nije bio problem, to je bilo rješenje. Tako sam održavala težinu, bez uskraćivanja hrane - napisala je Pellegrini, danas članica Međunarodnog olimpijskog odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close