Love četvrti naslov

All Blacksi razbili Argentinu za peto finale

"Završnica prvog poluvremena je bila jako važna, te tri ili četiri minute u kojima smo uhvatili osam poena", pojasnio je izbornik Novog Zelanda Ian Foster.
Sport / Ostali sportovi | 21. 10. 2023. u 00:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bili su to All Blacksi kao iz najboljih dana. Novi Zeland je razbio Argentinu 44:6, za svoje peto povijesno finale Svjetskog kupa.

Sjajnu utakmicu je odigrao krilo All Blacksa, Will Jordan koji je imao tri polaganja, jedno u prvom, dva u drugom poluvremenu. Pored Jordana, raspoloženi su bili Jordie Barrett i Shannon Frizell. Jordie je imao jedno polaganje, Frizell dva.

Mogao je Novi Zeland ponoviti 1987. godinu kada su u polufinalu protiv Walesa ostvarili rekordnu pobjedu 49:6, ali nije. Baš kao što Richie Mo'unga nije dodao loptu Jordanu koji je vrlo lako mogao poentirati.

Bez obzira na to, Novi Zeland narednog vikenda može postati nacija koja je jedina osvojila četiri naslova. Za sada imaju tri, posljednji je onaj iz 2015. godine.

"Ovo je bila teška utakmica, naši napadači su odradili sjajan posao. Na pravom smo mjestu, u finalu Svjetskog kupa. Imali smo sjajnu podršku na tribinama, znamo da nas kod kuće navijači bodre, pred nama je uzbudljiv tjedan", rekao je nakon utakmice kapetan Novog Zelanda Sam Cane.

"Prije početka turnira samo kao cilj postavili ulazak u finale. Sada smo tu i želimo otići do kraja. Nevjerojatno sam ponosan na način na koji smo to završili posao u polufinalu. Znali smo Argentinu kazniti nakon osvojene lopte. Završnica prvog poluvremena je bila jako važna, te tri ili četiri minute u kojima smo uhvatili osam poena", pojasnio je trener Novog Zelanda Ian Foster.

Kopirati
Drag cursor here to close