Španjolac prvi u skupini

Alcaraz u polufinalu protiv Novaka Đokovića

Španjolac je napravio break za 4-3 u prvom setu, u drugom za 5-4. U oba slučaja je to bilo dovoljno. Medvedev je imao dvije break lopte, niti jednu nije iskoristio.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2023. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je na turniru startao porazom, Carlos Alcaraz je na kraju zauzeo prvo mjesto u Crvenoj skupini. To znači da već u polufinalu imamo veliki okršaj, Đoković - Alcaraz. Nakon polufinala Roland Garrosa, finala Wimbledona, finala Cincinnatija.

Alcaraz je u trećem kolu savladao Daniila Medvedeva koji će u polufinalu suprotstaviti Janniku Sinneru. Španjolac je napravio break za 4-3 u prvom setu, u drugom za 5-4. U oba slučaja je to bilo dovoljno. Medvedev je imao dvije break lopte, niti jednu nije iskoristio.

"Najvažnija stvar u ovom meču je bila ostati mentalno jak do kraja. Bilo je nekoliko gemova u kojima sam se mučio na svoj servis. Ostati čvrst u situacijama kada se Medvedev pokušao vratiti bilo je jako važno za ishod meča", rekao je Carlos kojeg sada čeka Novak Đoković.

"To je jedan od najvećih izazova pred kojim se nalazim. Igrati protiv Novaka Đokovića u polufinalu ovog turnira. Novak je Novak, najbolji igrač na svijetu. Izgubio je samo šest mečeva ove godine, nevjerojatan je. Igrat ću svoj najbolji tenis i uživati u njemu kao što sam uživao u proteklih nekoliko mečeva. Uzbuđen sam što ću se suočiti s Novakom."

Drugi ujedno i posljednji meč ove skupine između Andreya Rubleva i Sashe Zvereva nema nikakav rezultatski značaj.

Kopirati
Drag cursor here to close