Izgubio četiri gema u finalu

Alcaraz razbio Zvereva u finalu

Sat i dvije minute je trajao meč. Kada je Alcaraz poveo 4-2 u prvom etu, nije se zaustavljao do kraja. Zverev je dva puta osvajao Madrid, ali je danas razbijen 6-3, 6-1.
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2022. u 20:15 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale je bilo loše, slabo. Naravno, teško se mogao očekivati neki veliki meč nakon onakvih duela u četvrtfinalu protiv Nadala odnosno Đokovića u polufinalu, ali opet Saša Zverev je morao ponuditi puno više.

Od ova četiri gema. Juan Carlos Ferrero je kao trener prvo sredio u petak Carlosa Moyu, nakon toga Gorana Ivaniševića pa danas Sergia Brugueru. Sat i dvije minute je trajao meč. Kada je Alcaraz poveo 4-2 u prvom etu, nije se zaustavljao do kraja. Zverev je dva puta osvajao Madrid, ali je danas razbijen 6-3, 6-1. Carlos Alcaraz je opet oborio neke rekorde, u tri dana je savladao četvrtog, trećeg i prvog igrača svijeta, pa je na kraju postao najmlađi pobjednik ovog turnira u Madridu. Istovremeni je postao najmlađi osvajač dva turnira iz Masters serije. Nakon Miamija i Madrida.

Prije njega je bio Nadal sa 18 godina u Monte Carlu i Madridu 2005. godine. I to nije sve. Alcaraz je od sutra šesti igrač na svijetu. Nevjerojatan uspon mladog Španjolac još uvijek traje.

Prvi je tenisač koji je dobio Novaka i Rafu na zemljanoj podlozi na istom turniru, kao najmlađi koji je savladao prvog tenisača svijeta nakon Nadala 2005. godine.

"Čestitam Carlitosu, trenutno je najbolji igrač na svijetu. Sjajno je je za tenis što imamo jednu novu super zvijezdu koja će siguran sam osvojiti toliko Grand Slamova, koji će biti broj. Želio bih pozdraviti Juana Carlosa Ferrera sa kojim sa radio jedno vrijeme" rekao je nakon meča Zverev.

Kopirati
Drag cursor here to close