U sjajnom finalu nakon pet setova

Alcaraz osvojio Wimbledon

U desetom gemu petog seta Alcaraz igra nevjerojatno. Lob, pa volej. Novak ne popušta, nakon četiri sata i 42 minuta, Carlos je iskoristio prvu meč loptu za povijest.
Sport / Ostali sportovi | 16. 07. 2023. u 19:40 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz je pobjednik Wimbledona. U velikom sjajnom finalu nakon borbe koja ja trajala četiri sata i 42 minute, Španjolac je zaustavio Novaka Đokovića i njegovu veliku seriju u All England Clubu. Završilo je na kraju 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4. 

Nevjerojatno puno preokreta. Neočekivanih, u trenucima kada je izgledalo kako Novak drži meč pod kontrolom, nakon laganih 6-1 u prvom setu, vratio se Alcaraz. Baš kao što je uzvratio Novak kada je vodio Alcaraz 2-1 u setovima na 30:15 u petom gemu četvrtog. Tada je Španjolac promašio lagani volej, Đoković je napravio break koji ga je vratio u meč. Koji je Đoković otvorio duplim breakom za 4-0. U drugom je Alcaraz imao 2-0, Đoković je u trećem gemu vratio izgubljeni servis. Novak je imao 3-0 u tie breaku, set loptu na 5-6, ali je napravio dvije greške. Alcaraz je pogodio return na set loptu. Igrao je u tom drugom i trećem setu Alcaraz odlično.

Voleji su bili tu, kada je treba duga izmjena i za to je bio spreman. Vidjelo se to najbolje u onom famoznom petom gemu trećeg. Gemu koji je trajao 27 minuta, u kojem je Novak propustio osam gem lopti. Alcaraz je iskoristio sedmu break loptu koja je prelomila treći set. Novak je uzeo pauzu između trećeg i četvrtog seta, na teren se vratio nakon šest minuta i izgledao je puno bolje.

Alcaraz se počeo mučiti na servisu, napravio je četiri dvostruke, na drugom servisu je uzeo jako malo poena (5). U petom gemu četvrtog, Novak trasira put prema petom setu. Pet set je vrhunac ovog finala. Alcaraz propušta break loptu, u narednom gemu Đoković promašuje zicer, jedan smeč na mreži. Carlos se spasio i napravio break. Đoković je žestoko opalio reketom u nosač mreže. Zaradio je opomenu.

Bez izgubljenog poena u narednom, Alcaraz ide na 3-1. U tom trenutku su tenisači bili na terenu četiri sata i 20 minuta. U desetom gemu petog seta Alcaraz igra nevjerojatno. Lob, pa volej.  Novak ne popušta, nakon četiri sata i 42 minuta, Carlos je iskoristio prvu meč loptu za povijest. Nakon Santane i Rafaela Nadala, treći Španjolac koji je osvojio Wimbledon je Alcaraz.

Kopirati
Drag cursor here to close