Španjolac pred finale

Alcaraz: Znam da je Novak favorit

"Svi znaju da je Novak glavni favorit, čak i ja. Znam da je favorit, osvojio je posljednja četiri Wimbledona, želi peti u nizu, ima niz od 34 meča bez poraza ovdje, to je nešto ludo", tvrdi Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 16. 07. 2023. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo vremena je za španjolske tenisače travnata podloga bila jedna od onih na kojoj su igrali jesu morali. Manuel Santana je uspio 1966. godine otići do kraja, nakon čega je pauza trajala sve do 2006. godine. Nije te godine nitko od Španjolaca slavio, ali je Rafa Nadal bio u finalu. Povezao je dva finala zaredom prije nego što će osvojiti svoj prvi naslov.

Posljednji put je Nadal osvojio Wimbledon 2010. godine, sljedeće je izgubio od Novaka i to je to što se tiče Španjolaca. Danas je jedan drugi Španjolac na sceni. Carlos Alcaraz kojem je ovo bio tek treći Wimbledon. Nije mu puno vremena trebalo da se prilagodi ovoj vrsti podloge. Uostalom, uzeo je titulu u Queen'su. Posljednji put smo Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza vidjeli u polufinalu Roland Garrosa.

"Pokušat ću da izađem na teren bez nervoze koju sam imao na Roland Garrosu, u polufinalu. Pokušat ću da sve to ostavim sa strane, da uživam u trenutku jer u polufinalu u Parizu nisam uživao u tom prvom setu. Uradit ću nešto drugačije za ovaj meč. Pripreme su drugačije. Biće sasvim drugačije. Nadam se da neće biti grčeva tijekom finala, biću bolji u nedjelju.

Mislim da će to vjerojatno biti najbolji momenat u mojoj karijeri. Igrati finale Wimbledona je bio san otkako sam počeo da igram tenis. Kao što sam rekao, još je bolje igrati s Novakom. Biće to emotivan momenat za mene, ali pokušat ću da ostanem smiren. Za Novaka to je samo još jedan dan, još jedan trenutak. Za mene, biće najbolji tren u životu" kaže Alcaraz i priznaje kako je Novak favorit. Za većinu jeste.

"Svi znaju da je Novak glavni favorit, čak i ja. Znam da je favorit, osvojio je posljednja četiri Wimbledona, želi peti u nizu, ima niz od 34 meča bez poraza ovdje, to je nešto ludo. Moram da ne mislim na to, na svu tu statistiku koju ima ovdje. Ponašat ću se kao da je u pitanju samo još jedan meč, kao i svaki drugi koji sam odigrao, moram da igram najbolje i nađem način da ga pobijedim" istakao je Španjolac.

Kopirati
Drag cursor here to close