Što se dogodilo u zgradi?

Adnan Redžović uhićen

Na kraju dana stigla je informacija kako je Redžović naknadno uhapšen zbog narušavanje javnog reda i mira i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2023. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S verbalnih uvreda i prepucavanja po medijima prešlo se "na šake". Nije bio ring, nije bilo rukavica, ali udaraca jeste. Sud i policija će utvrditi kakvih i tko je koga napao. Prvi se oglasio boksač Edin Puhalo poznatiji kao Iron Puki koji je medijima ispričao svoju verziju događaja iz zgrade Općine Centar u Sarajevu. Puki je u Općinu Centar stigao na potpisivanje ugovora kojim se novčano nagrađuju uspješni sportisti:

"Naišao sam pored njega, on mi je nešto dobacio. Kako sam se okrenuo, udario me s leđa i poslije toga se više ničega ne sjećam." Na KCUS-u su kako tvrdi Puki konstatirane teške tjelesne povrede.

Nakon Puhala oglasio se i drugi akter priče, proslavljeni bosanskohercegovački borac, Adnan Redžović:

"U potpunosti demantiram da je u Općini Centar Sarajevo došlo do fizičkog obračuna između mene i Edina Puhala. Edin Puhalo je mene napao u prostorijama Općine Centar gdje sam se ja samo branio od njegovog napada. Meni moj kodeks i odgoj ne dopušta da bilo koga udarim s leđa.Napad na mene se desio u Općini i to je sve zabilježeno na videonadzoru i na snimku se vidi da sam ja u samoobrani branio. Prilikom napada na mene nisam bio sam u mom društvu je bio i gospodin Almin Kasalo, koji je svemu svjedočio. Meni je žao što je do toga došlo, morao sam se braniti. Prijetnja koja je upućena meni putem video snimka nakon događaja, nije prva koju je on uputio, već je i ranije upućivao prijetnje putem poruka i meni i mojoj porodici, ministru i drugim ljudima."

Na kraju dana stigla je informacija kako je Redžović naknadno uhapšen zbog narušavanje javnog reda i mira i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Kopirati
Drag cursor here to close