Arslan se oprostio pobjedom

Iron Puki poražen u Njemačkoj

Arslan se definitivno odlučio povući u 53. godini nakon što je u karijeri odradio 67 profesionalnih mečeva.
Sport / Ostali sportovi | 22. 10. 2023. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački boksač Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, poražen je tehničkim nokautom u borbi za naslov WBA prvaka cruiser kategorije. Njega je u njemačkom Göppingenu pred 6.000 gledatelja savladao veteran u svijetu profi boksa, Firat Arslan kojem je ovo bila oproštajna borba.

Arslan se definitivno odlučio povući u 53. godini nakon što je u karijeri odradio 67 profesionalnih mečeva. Već u drugoj rundi je sudac je brojao Puhalu, potom tri puta u šestoj nakon čega je sudac u ringu prekinuo borbu. Nakon meča i prvog poraza u karijeri, Puhalo je bio nezadovoljan suđenjem.

"Borio sam se kao lav cijeli meč, ali nisam mogao protiv suca u ringu koji je slijep. Ovo je boks, a ne ulična tuča. U boksu postoje pravila, a udarci u potiljak su zabranjeni. Drago mi je da ima snimak i da svi to mogu vidjeti. Bio sam bolji do prekida. Ovakve stvari uništavaju sport. Poslije borbe me nisu htjeli ni odvesti do bolnice, već sam privatno sam morao da odem i sve platim, naravno", kazao je Puki i nastavio:

"Uložit ćemo žalbu WBA-u s video snimkom, slikama i nalazima. Meni je pukla bubna opna, a potiljak mi je nateknut. Udarci u potiljak mogu biti kobni jer prije nekoliko godina jedan borac je u borbi za WBC prvaka dobio udarac u potiljak od kojeg je ostao trajno paraliziran. Bio sam na dvije konvencije i tamo se uvijek mnogo govori o zdravlju boraca, da je ono na prvom mjestu. Ne govorim ovo da bi me neko žalio. Ja sam fajter, ako sam slabiji, trebam izgubiti, ali pravila važe za sve, a ne samo za goste, a domaćini mogu raditi što žele. Firat Arslan je odličan borac, želim mu sve najbolje, ali pravila se moraju poštovati. Možda su ga emocije i navijanje ponijeli, razumijem to, ali to ne znači da se možeš tući kao na ulici. Ovo je boks, sport s pravilima a ne ulična tuča", kaže Puki i dodaje kako je tijekom šest rundi on bio bolji borac.

Kopirati
Drag cursor here to close