Obrana naslova ili lakrdija

VIDEO I Bh boksači reagirali, Redžović poziva SIPU zbog prevare

"Da li je ovo moguće? FACE TV, ovdje treba SIPA i Federalni MUP da se uključe u ove prevare, a ovaj Marijan (Mijajlović) i selektor Guska (Hamid) su tako jeftini ili pojma nemaju o ovom sportu", napisao je Redžović na zvaničnom Facebook nalogu.
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2023. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon posljednja pobjede koju je ostvario Edin Puhalo, alias Iron Puki, prošle noći u Njemačkoj, reagirao je veliki broj boksača iz BiH koji smatraju da je trijumf ostvaren na ovaj način uvreda za kompletan borilački sport.

Oglasili su se mnogi na društvenim mrežama i većina ih dijeli isto mišljenje - Edin Puhalo na prevaru dolazi do pobjeda. Među prvima je reagirao Adnan Redžović.

"Da li je ovo moguće? FACE TV, ovdje treba SIPA i Federalni MUP da se uključe u ove prevare, a ovaj Marijan (Mijajlović) i selektor Guska (Hamid) su tako jeftini ili pojma nemaju o ovom sportu", napisao je Redžović na zvaničnom Facebook nalogu.

Video: Posljednja borba Puhala 

Mišljenje fenomenalnog bh. boksera Adnana Redžovića dijele mnogi poznati borci iz naše zemlje. Dosad su šutjeli, ali više ne žele jer im je preko glave prevara Edina Puhala.

"Ovo je sramota bh. sporta", komentar je boksača Elvira Šendra, dok je jedan od najboljih kickboxera BiH Mesud Salimović napisao.

"Točno kad ovo vidim dođe mi da zaplačem. Gdje sam potrošio 20 godina. Još od svega mi je jače to da se čovjek raduje. Uživio se u prevaru", poruka je Selimovića koji je spreman da se lično obračuna s "šampionom" iako mu je bazni sport kickboxing.

Pukijeva pobjeda smiješna je i Dženanu Poturku koji ne može da vjeruje što se dešava, a i Ahmed Krnjić.

"Kriminal u sportu. Stop prevarama i namještenim mečevima. Laganje publike, naroda, sponzora i države", poruka je člana One Championshipa Krnjića.

Ranije je Damir Beljo imao medijska prepucavanja s Pukijem. Javno je govorio kako je bokser iz Sarajeva obična prevara i da je dokaz tome činjenica da nikada nije bio prvak države. Beljo je pozvao Puhala da u ringu pokaže sav svoj talenat i spreman je bio boksati bez ijedne marke. To je Puhalo odbio, pa je priča završena nakon Facebook prepucavanja.

Sjajni MMA borac Ahmed Vila imao je priliku da promatra treninge Edina Puhala. Nagledao se i naslušao svega, pa je i njemu više preko glave lažnih natpisa o velikim trijumfima.

"Žalosno je da lokalni mediji nisu prepoznali o kakvim se turnirima i borcima radi, a na kojima nastupa Puhalo. Na Instagramu protivnika se može vidjeti da je bio u penziji i da je očigledno plaćen samo da bi uletio da “padne”. Mislim da sama činjenica da je produkcija bila skromna, dokazuje da to nije prava borba za “europsku titulu”. Do sada smo svi šutjeli i nismo glasno govorili da on nije ono za što se predstavlja, ali mislim da je vrijeme da se razotkrije kakve su to zapravo borbe", rekao je za SportSport.ba Ahmed Vila.

Kopirati
Drag cursor here to close