I dalje se čeka odluka sudaca

AO objavio raspored mečeva: Đoković osvanuo na popisu!

Rasprava završila, još nema odluke o Đokoviću
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2022. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australian Open je objavio raspored mečeva za ponedjeljak, a na njemu je svoje mjesto našao i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković koji trenutno čeka odluku suda o tome hoće li biti deportiran iz Australije ili ne.

Ako sud ne potvrdi odluku ministra imigracija Alexa Hawkea o oduzimanju vize Đokoviću, srpski tenisač bi trebao na turniru nastupiti u ponedjeljak.

U tom slučaju bi Đoković svoj meč odradio u 21 sat po lokalnom vremenu, odnosno u 11 sati po našem vremenu, a protivnik bi mu bio sunarodnjak Miomir Kecmanović.

Australian Open je izašao u susret Đokoviću te ga je stavio u raspored dovoljno kasno da se stigne priključiti turniru ako danas dobije za sebe pozitivnu odluku.

Ako sud ne vrati vizu Đokoviću, u turnir će upasti netko od lucky losera iz kvalifikacija, ali još uvijek nije poznato o kome bi se točno moglo raditi.

Podsjetimo, australski savezni sud odgodio je za nedjelju poslije podne donošenje odluke o ostanku ili protjerivanju iz Australije srpskog tenisača Novaka Đokovića nakon što je saslušao argumente odvjetnika koji zastupaju prvog tenisača svijeta i saveznog ministra imigracije.

Trojica sudaca Suda su od 9.30 sati po lokalnom vremenu (subota 23.30 po srednjoeuropskom vremenu) slušala višesatno izlaganje argumenata predstavnika tenisača i predstavnika australske vlade.

"Nadamo se da ćemo kasnije poslijepodne biti u poziciji da stranama identificiramo koji je smjer koji predlažemo", rekao je sudu glavni sudac James Allsopp.

U izjašnjavanju pred sucem odvjetnik Novaka Đokovića je sucima rekao da ne postoje dokazi da je prvi tenisač svijeta izazvao prosvjede protivnika cijepljenja te da je odluka ministra Alexa Hawkea da mu se uskrati viza bila "nerazumna" i "pogrešna".

Australska vlada pak tvrdi da srpski tenisač, koji nije cijepljen protiv Covida-19, predstavlja zdravstveni rizik i namjerava ga protjerati iz zemlje.

Istovremeno su se brojni Đokovićevi navijači okupili su se ispred zgrade Saveznog suda dok je trajalo ročište nastavljajući mu izražavati potporu.

Kopirati
Drag cursor here to close