Liga prvaka

Žuta podmornica potopila Staru damu i izborila četvrtfinale!

Nogometaši Villarreala plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka deklasiravši Juventus s 3:0 u Torinu nakon što je prvi susret završio 1:1.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2022. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtfinale Lige prvaka plasirao se Villarreal koji je kao gost sredio Juventus s 3:0 te s ukupnim rezultatom 4:1 prošao među osam najboljih klubova Europe.

Golove za pobjedu španjolskog sastava i plasman u četvrtfinale zabili su Gerard Moreno (78-11m), Pau Torres (85) i Danjuma (90+2-11m).

Juve je tako treću sezonu uzastopce ispao u osmini finala. Lani ih je izbacio Porto, a godinu dana prije toga i Lyon.

S druge strane za španjolski klub ovo je bio tek treći nastup u fazi na ispadanje Lige prvaka. U debiju su dogurali do polufinala (2006.), a tri godne kasnije do četvrtfinala, no oba puta su ispali do Arsenala, piše Hina.

Talijanski velikan je u prvom susretu na El Madrigalu poveo golom Dušana Vlahovića nakon svega 30 sekundi. Kako je Juve otvorio utakmicu činilo se da će rutinski do četvrtfinala. No Villarreal je uspio izjednačiti i izboriti remi uoči uzvrata u Torinu.

Stara dama je bila bliža pobjedi i u uzvratu, domaćin je imao nekoliko odličnih prilika, međutim tri torpeda Žute podmornice u završnici utakmice kreirala su senzaciju.

Gosti su 77. minuti izborili jedanaesterac. Francis Coquelin je pao nakon starta Danielea Ruganija, a sudac Szymon Marciniak nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku.

Gerard Moreno je bio precizan za vodstvo Žute podmornice.

Sedam minuta kasnije Španjolci su zabili i drugi gol načinivši veliki korak do senzacije. Parejo je ubacio iz kornera, Serge Aurier prenio loptu glavom na drugu vratnicu gdje je bio Pau Torres pogodivši za 2:0.

Točka na i je stigla u 89. minuti iz novog kaznenog udarca. Moreno je pucao, De Light blokirao rukom, a sudac pokazao na jedanaesterac. Danjuma je bio siguran za konačnih 3:0.

Kopirati
Drag cursor here to close