Liga prvaka

Benzema "hat-trickom" donio veliki preokret Realu!

Real Madrid je fantastičnim preokretom u drugom poluvremenu, koji je "hat-trickom" omogućio Karim Benzema, prošao PSG i osigurao četvrtfinale Lige prvaka! Nakon 0-1 u Parizu, Kraljevski klub je na Santiago Bernabeuu slavio s 3-1.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2022. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realu je ovo 18. plasman u četvrtfinale, koliko ima i Barcelona, a s 20. plasmana među osam najboljih rekorder je Bayern.

Parižani su u Madrid stigli s prednošću od 1:0 iz prvog susreta u kojemu je pobjednički pogodak zabio Kylian Mbappe u sučevoj nadoknadi.

I u Madridu se u strijelce prvi upisao Mbappe pred kraj prvoga dijela utakmice te se činilo da PSG zatvara krug.

No, nakon dvije izmjene u redovima Reala, usšli su Rodrygo i Camavainga umjesto Asensija i Kroosa, Kraljevski klub kao da se trgnuo iz sna. S tri pogotka Benzema je Realu donio prolaz u četvrtfinale.

Za PSG su kola krenula nizbrdo u 61. minuti kada se Donnaruma zaigrao s jednom povratnom loptom, a napao ga je Benzema i natjerao ga na grešku. Lopta se odbila do Viniciusa, a on je samo poslao povratnu na peterac za Benzemu koji takve prilike ne propušta i zabija za 1:1.

U 76. minuti oduzeo je jednu loptu na svojoj polovici Luka Modrić i sjurio se prema PSG-ovoj polovini, hvatali su ga Parižani, ali bezuspješno jer je poslao idealnu loptu u prostor za Viniciusa koji se spetljao. Srećom po Real u nastavku akcije lopta je stigla opet do Modrića koji onda upućuje spektakularnu asistenciju za Benzemu, a francuski napadač neometan iz idealne pozicije dovodi Real u vodstvo od 2:1.

Tu nije bio kraj Benzemine serije jer ona se nastavila praktično odmah nakon što su igrači PSG-a izveli loptu s centra. Igrači Reala odmah su na centru oduzeli loptu, a po lijevoj strani se sjurio Vinicius ispred kojeg se našao Marquinhos i odbio loptu. Pokazalo se idealnim dodavanjem za Benzemu koji zabija hat-trick za 3:1 u 78. minuti.

REAL MADRID - PSG 3:1

(Kylian Mbappe 39 /Karim Benzema 61, 76, 78)

Kopirati
Drag cursor here to close