Četiri gola po lošem terenu

Zrinjski svladao Tuzlu za nastavak utrke za Borcem

HŠK Zrinjski je s 3:1 porazio Tuzla City i primaknuo se Borcu na tri boda.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2023. u 14:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Aktualni prvak pobijedio je Tuzla City s 3:1 i tako nastavio s pobjedama nakon dva uzastopna remija. Po teškom terenu i užasnom vremenu Zrinjski i Tuzla odigrali su dobru utakmicu s četiri pogotka.  

Zrinjski je nakon prvog poluvremena očekivano vodio, no s obzirom na razvoj događaja, pogotovo u prvom dijelu poluvremena, moglo je lako biti i obrnuto. Prvo je Irfan Hadžić propustio odličnu priliku za goste, da bi u 21. minuti Tuzlaci bili na centimetre od vodstva.

Prvo je Đorđe Pantelić pogodio vratnicu, a onda je Stipe Radić odbijenu loptu htio izbaciti i umalo je poslao u svoju mrežu.

Bljesak.info / Dobra utakmica po teškom terenu

I kada nisu iskoristili prilike gosti su bili kažnjeni. Sudac Frano Jelić dosudio je jedanaesterac za Zrinjski i to zbog prilično bizarnog razloga. Naime, Kobiljar je u duelu s Ćužom pao i u padu uhvatio loptu rukama, računavši da je prekršaj za njega.

No, Jelić nije svirao prekršaj, ali jeste jedanesterac za domaće. Neumoljiv s bijele točke bio je Nemanja Bilbija za osmi prvenstveni gol.

Bljesak.info / Bilbija pogađa s bijele točke

U drugi dio Zrinjski je ušao je puno ozbiljnije i već nakon šest minuta imao je veliku šansu, ali Franko Sabljić sa samo par metara pogađa gredu. Ipak, u 62. minuti bilo je 2:0. Malekinušić je prošao po desnoj strani i ubacio pred vrata, a Mario Ćuže iz neposredne blizine pogađa za 2:0.

U 70. minuti Mirzad Mehanović glavom pogađa za 2:1 i vraća nadu Tuzlacima, no već sedam minuta kasnije pobjednik je bio riješen. Matija Malekinušić imao je solo prodor po desnoj strani, ubacio za Bilbiju, a ovaj asistira mladom Antoniju Prskalu koji pogađa svoj prvi pogodak u sezoni.

Bljesak.info / Huso Karjašević

Plemići će sljedeću prvenstvenu utakmicu odigrati na terenu svog gradskog rivala, mostarskog Veleža.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close