7. kolo Premijer lige BiH

Zrinjski protiv Tuzle po prekid crnog niza, Široki gostuje u Gabeli

Aktualni prvak BiH Zrinjski pokušat će u Mostaru protiv Tuzla Cityja prekinuti niz loših rezultata, dok je drugoplasirani Široki Brijeg favorit na gostovanju kod GOŠK-a u Gabeli.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2018. u 15:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmice 7. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su ovog vikenda, a jedan od zanimljivijih susreta bit će odigran na stadionu Tušanju Tuzli, gdje Sloboda dočekuje Radnik iz Bijeljine.

Vodeći na ljestvici Željezničar u ovom će kolu na Grbavici odmjeriti snage s Krupom, a sarajevski "Plavi" su izraziti favoriti. Trener Željezničara Milomir Odović u petak ujutro je rekao da njegova momčad ovom susretu treba popraviti neke aspekte igre koji nisu dobri.

''Očekuje nas još jedna utakmica u kojoj bi Željezničar trebao popravljati neke stvari i da uz dobru igru ostvarimo dobar rezultat. Sve je do nas, nadam se da ćemo uz dobar pristup ostvariti pobjedu'', kazao je Odović.

Aktualni prvak BiH Zrinjski pokušat će u Mostaru protiv Tuzla Cityja prekinuti niz loših rezultata, dok je drugoplasirani Široki Brijeg favorit na gostovanju kod GOŠK-a u Gabeli.

Sarajevo u subotu gostuje Zvijezdi 09 u Ugljeviku, koja još uvijek u ovoj sezoni nije upisala pobjedu, a posljednjeplasirana Mladost također će tražiti prvu ovosezonsku pobjedu protiv zeničkog Čelika.

Raspored susreta 7. kola:

Subota:
Zvijezda - Sarajevo (17.00)
Sloboda - Radnik (17.00)
Mladost - Čelik (17.00)
Zrinjski - Tuzla City (20.00)

Nedjelja:
GOŠK - Široki (17.00)
Željezničar - Krupa (20.00)

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close