Slobodan Starčević

Trener Tuzla Cityja: Idemo po bodove protiv Zrinjskog

Tuzla je lani, pod imenom Sloga, jednim pogotkom izbacila Mostarce iz najmasovnijeg natjecanja, što je tada ocijenjeno senzacijom.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2018. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Tuzla Cityja u službenim utakmicama ima pozitivan skor protiv aktualnog prvaka BiH Zrinjskog.

Istina, odigrali su samo jednu utakmicu i to u šesnaestini finala Kupa BiH za prošlu sezonu, a tada je tuzlanski federalni prvoligaš, pod imenom Sloga, jednim pogotkom izbacio Mostarce iz najmasovnijeg natjecanja, što je tada ocijenjeno senzacijom.

Zanimljivo je svakako da je i tada "plemiće" vodio Blaž Slišković.

Ovoga puta sastaju se u okviru 7. kola Premijer lige BiH, a obje ekipe starale su slabije od očekivanja. Zrinjski ima šest, a "plavi" iz Simin Hana osvojili su četiri boda.

''Utakmica dolazi u teškom trenutku za obje ekipe, poslije tri uzastopna poraza. Zrinjski je aktualni prvak, ali kao i mi, nije najbolje počeo prvenstvo. Domaćinu je pobjeda imperativ, nama je obaveza da pokušamo zaustaviti niz poraza'', kaže šef stožera Tuzla Cityja Slobodan Starčević.

Tuzlaci će nastupiti oslabljeni. "Radilica" iz srednjeg reda, Nemanja Stjepanović, ozlijeđen je, a Adnan Šećerović se razbolio.

''Primorani smo nešto mijenjati kako bismo pronašli dobitnu kombinaciju.I to najviše u ofanzivnom dijelu, gdje i imamo najviše problema. Pokušat ćemo protiv Zrinjskog izboriti povoljan rezultat mada neće biti lako'', zaključio je Starčević držeći se poznate maksime da "nada umire posljednja".

Utakmica Zrinjski - Tuzla City igra se u subotu od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close