Statistika je neumoljiva

Zrinjski pred AZ Alkmaar izjednačio vlastiti negativan rekord

Plemići su na Koševu u jedanaestoj utakmici zaredom primili gol
Sport / Nogomet | 18. 09. 2023. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnji put to bješe u onoj sezoni koju pamtimo samo po ukazanju Luke Modrića u dresu s lentom, ali inače, da nije bilo današnjeg velikana, a tada tek golobradog mladića, bila bi to sezona Zrinjskog za potpuni zaborav.

Zrinjski se jedva spasio ispadanja, igrao je loše, a tadašnji trener, Stjepan Štef Deverić, doimao se više poput stečajnog upravitelja bivše radne organizacije Pilana, nego kao trener kluba s ozbiljnim ambicijama.

I tada, u toj sezoni 2003/04, Zrinjski je zaredao 11 utakmica u kojima nije sačuvao vlastitu mrežu, kako napominje stranica Plemićka sjećanja.

Taj rekord dosegnut je ponovno skoro 20 godina kasnije, porazom od 1:0 na Koševu. A ide AZ Alkmaar i velika mogućnost da Krunoslav Rendulić obori rekord Štefa Deverića.

U redu, u pitanju su uglavnom pod Rendulićem bile utakmice europskih kvalifikacija, no svejedno, nije lijepo uvjeriti se kako obrana Zrinjskog ove godine prelagano kapitulira. Kao protiv Zvijezde, kada je primila čak tri gola na domaćem terenu.

Zrinjski u početak natjecanja po skupinama Konferencijske lige, u četvrtak Pod Bijeli brijeg stiže AZ, definitivno ulazi u narušenoj atmosferi kojoj teško da će doprinijeti nastavak ritma srijeda-subota.

Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close