Novi poraz prvaka

Sarajevo iz penala u 90. minuti za pobjedu nad Zrinjskim

U derbiju 7. kola Premijer lige Sarajevo je na dobro ispunjenom Koševu svladalo Zrinjski s 1:0.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2023. u 22:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo nanijelo Zrinjskom drugi uzastopni poraz i drugi u samo tri dana, a odluka je pala u samoj završnici. Igrala se 90. minuta kada je napadač iz Venezuele Adalberto Penaranda pao u šesnaestercu Zrinjskog nakon kontakta s Damirom Zlomislićem.

Sudac Luka Bilbija dosudio je jedanaesterac, a iako je vratar Marko Marić pročitao gdje će pucati Renan Oliveira, Brazilac je pogodio za tri boda domaće momčadi.

U sudačkoj nadoknadi nervoza je dosegla vrhunac pa je sudac Bilbija samo u nadoknadi podijelio pet žutih kartona.

Do jedanaesterca izgledalo je da će završiti bez golova, jer iako je Sarajevo više napadalo gosti iz Mostara  dobro su se branili.

Najzaposleniji igrač u prvom dijelu utakmice bio je Marko Marić. Vratar Zrinjskog čak četiri puta je morao intervenirati nakon udaraca domaćih igrača.
 
Ipak, unatoč tome što je bio u podređenom položaju u prvom poluvremenu i Zrinjski je bio vrlo blizu pogotka. Mario Tičinović pobjegao je po desnoj strani a na njegov ubačaj Franko Sabljić tukao je glavom i pogodio gredu.
 
U drugom dijelu zbog velike bakljade utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta, a nakon prekida dobru priliku imao je i Tičinović.
 
Ipak, Penaranda, koji je ušao u 65. minuti, iznudio je jedanaesterac i riješio utakmicu.
 
Zrinjskom je ovo drugi prvenstveni poraz, a za pet dana čeka ga europska obaveza protiv Alkmaara.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close