Bivši trener Plemića

Žižović vjeruje u prolaz Zrinjskog: Šerif je nervozan, to se može iskoristiti

Da Zrinjski može proći Šerif i otići u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka vjeruje njihov bivši trener Mladen Žižović.
Sport / Nogomet | 09. 07. 2022. u 12:12 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjskom se u uzvratu kod Šerifa (0:0) u Kišinjevu otvaraju neslućene mogućnosti ako Mostarci pobijede ili ostanu neporaženi, pa prođu nakon jedanaesteraca.

Grupna faza Uefinih natjecanja u tom slučaju nikad ne bi bila bliža. Zadnji put Zrinjski je došao na korak od play-offa Europa lige, a trener koji ih je tada vodio, Mladen Žižović, vjeruje da njegova bivša momčad sada može napraviti taj jedan korak.

“Pratio sam sve europske utakmice. Što se tiče Zrinjskog, bilo je to veoma oprezno. Bitno je da imaš pozitivan rezultat pred revanš, sve je otvoreno. Može se proći, Zrinjski će imati svoju šansu. U Šerifu su sigurno nezadovoljni, pogotovo ti vlasnici klubova kada im tim dođe sa Bernabeua u Mostar. Oni misle da je to lako, ali nije to baš tako. Promijenili su dosta igrača, novi je i trener, nije to lako uklopiti. Nervoza je sigurno kod njih prisutna sada, jer očekuju da će lagano proći. To se možda može iskoristiti, iako Zrinjski nije pokazao prevelike ofenzivne sposobnosti, što ga je krasilo kroz naše prvenstvo“, kaže Žižović za SportSport.ba

 “Očekujem da će se Zrinjski postaviti kao u Mostaru, čekati svoju šansu. Šerif je čvrst, ima dobre individualce, lagano su izašli u nekoliko navrata na pritisak Zrinjskog. Zrinjski će čekati kontre i polukontre, te iz prekida tražiti šansu“.

Žižović je prokomentirao i 2:0 pobjede Borca i Tuzle, koji su se mučili s objektivno slabijim protivnicima.

 “Očekivane pobjede, ali teže nego što smo mislili. Sjećam se kada sam sa Zrinjskim prije 15-tak godina igrao protiv Pre Tenne, dobili smo ih tamo 9:2. Sada su se npr. pokazali kao tvrd orah“, zaključio je Mladen Žižović za portal SportSport.

 

Kopirati
Drag cursor here to close