Ukrajinski nogometaš

Zinčenko: Stalno plačem, želim pokazati ostatku svijeta pravu istinu

Deseti je dan ruske agresije na Ukrajinu, a Zinčenko sve veoma emotivno proživljava.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2022. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski nogometaš i igrač Manchester Cityja Oleksandr Zinčenko u emotivnom razgovoru za BBC zahvalio je svijetu na podršci Ukrajini nakon ruske invazije.

''U ponoć me žena probudila i plakala je. Bio sam šokiran, pokazala mi je snimke, fotografije iz Ukrajine'', rekao je Zinčenko o trenutku kad je prvi put saznao da je Rusija napala Ukrajinu.

Deseti je dan ruske agresije na Ukrajinu, a Zinčenko sve veoma emotivno proživljava.

''Stalno plačem, već tjedan dana, i ne brojim dane. Čak i kad se odvezem iz trening centra, nije važno gdje, samo odjednom počnem plakati. Sve mi je u glavi. Zamisliš mjesto gdje si rođen, gdje si odrastao. A sad je to sravnjeno sa zemljom'', kazao je Zinčenko u razgovoru s Garyjem Linekerom, prenosi HRT.

Da nema ženu i kćer vratio bi se u Ukrajinu jer je tako rođen, ističe.

''Poznajem svoj narod i njegov mentalitet, svi ljudi misle jednako. Ponosan sam što sam Ukrajinac i bit ću do kraja života'', rekao je Zinčenko koji je presretan zbog podrške koju je dobio od kluba, ali i od cijele Velike Britanije.

''Moja je misija pokazati ostatku svijeta pravu istinu, što se sad događa u Ukrajini. Razgovarao sam s mnogim ljudima koji su na našoj strani, kažu da je način kako nas ruske televizije pokazuju smiješan. Želim pokazati svijetu što se događa. U nekoliko gradova Ukrajine Rusi imaju lažne prosvjede, govore "želimo biti s Rusijom" i takve stvari'', rekao je ukrajinski nogometaš.

Kaže da su ga razočarali i neugodno iznenadili poznati ruski nogometaši.

''Mogli su barem poslati poruku da se rat zaustavi. Znam da se boje. Ali čega? Neće ništa napraviti s njima. Mogu barem reći svoje mišljenje, a ne ignorirati ga'', zaključio je Zinčenko.

Kopirati
Drag cursor here to close