Krešimir Keta Bandić

Sjećanje na mladog nogometaša Krešimira Bandića

Sport / Nogomet | 05. 03. 2022. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan navršile su se tri godine otkako je iznenada, od posljedica srčanog udara, preminuo mladi nogometaš Krešimir Bandić.

Preminuo je još ne navršivši 24 godine, a vijest o njegovoj smrti zatekla je sve i u Širokom Brijegu, čiji je bio član, te u HŠK Zrinjski, u kom je proveo najveći dio karijere.

Navijači Zrinjskog cijenili su njegovu privrženost, pa su sami napravili mural na stadionu HŠK Zrinjski "u sjećanje na Ketu".

Danima nakon smrti počast Bandiću davali su navijači oba kluba, a na samom ispraćaju okupio se veliki broj građana te izaslanstva nekoliko klubova iz BiH.

Na prvu godišnjicu smrti prikazan je dokumentarni film Krešimir Keta Bandić, autora Alberta Pehara. Istoga dana prvi puta je izvedena pjesma Hvala ti, dječače dragi posvećena Krešimiru i svim preminulim mladim sportašima. Pjesmu je izveo Josip Bilać, a tekst napisao Ilko Barbarić.ž

U studenom 2020. navijačka skupina Ultras-Zrinjski je oslikala mural posvećen Krešimiru na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Momčad Krešimir Keta Bandić, sastavljena od njegovih prijatelja i nazvana njemu u čast, osvojila je jubilarno 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica. Na prsima su nosili njegov broj 12.

Video: RTV HB: Krešimir Keta Bandić - dokumentarni film
Kopirati
Drag cursor here to close