Žrtve ruske agresije

Poginula dva ukrajinska nogometaša

Vezni igrač FK Gostomel Dmitro Martinenko je navodno ubijen zajedno sa svojom majkom u njihovom stanu kada je zgradu bombardovala ruska vojska.
Vijesti / Svijet | 02. 03. 2022. u 09:12 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva ukrajinska nogometaša poginula su u rusko-ukrajinskom ratu, priopćila je u utorak Svjetska unija igrača (FIFPRO), prenosi Anadolija.

"Naše misli su sa obiteljima, prijateljima i suigračima mladih ukrajinskih nogometaša Vitalija Sapila (21) i Dmitra Martinenka (25), prve nogometne žrtve u ovom ratu", objavio je FIFPRO na Twitteru.

Sapylo, bivši omladinac kluba Karpaty Lviv, poginuo je u sukobu u blizini Kijeva, potvrdio je njegov klub.

U međuvremenu, vezni igrač FK Gostomel Dmitro Martinenko je navodno ubijen zajedno sa svojom majkom u njihovom stanu kada je zgradu bombardovala ruska vojska.

Ruska vojna operacija u Ukrajini u srijedu je ušla u sedmi dan, a civili snose najveći teret oružanih sukoba.

Iz Ujedinjenih nacija priopćeno je da je od početka ruskog napada u Ukrajini ubijeno najmanje 136 civila, među njima 13 djece, a ranjeno 400.

Uporedo s tim proteklih dana iz Ukrajine u susjedne države izbjeglo je blizu 680.000 ljudi.

Zapadne države odgovorile su sankcijama prema Rusiji, a ta zemlja je dodatno izolirana nakon što je avionima njenih kompanija zabranjeno letenje u europskom i kanadskom zračnom prostoru, dok je određen broj ruskih banaka izbačen iz međunarodnog bankarskog sustava SWIFT.

 

Kopirati
Drag cursor here to close