Ostao samo Zrinjski

Željezničar i Borac se oprostili od Europe

Nogometaši Željezničara oprostili su se od Konferencijske lige nakon što su večeras u azerbejdžanskom Bakuu izgubili u uzvratnom susretu od ekipe Neftcija s 2:0. Eliminiran je i Borac iz Banja Luke.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2023. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Azerbejdžanska momčad bila je bolji protivnik tijekom cijelog susreta i zasluženo se plasirala u treće pretkolo ovog natjecanja, gdje će igrati protiv turskog velikana Bešiktaša.

Neftci je od početka igrao dosta ofanzivno, ali prvu ozbiljniju šansu imala je ekipa Željezničara u 17. minuti kada udarac Ovčine brani golman domaćeg sastava Brkić.

Neftci dolazi do vodstva dvije minute kasnije kada zadnja linija Željezničara griješi na svojoj polovini terena, a njihovu grešku iskoristio je Saief, koji bez većih problema matira Muftića.

Željezničar je zaigrao bolje u drugom poluvremenu i u nekoliko navrata zaprijetio domaćoj momčadi. Odličnu priliku u 56. minutu imao je Krpić, čiji udarac brani Brkić.

Veliku priliku u 60. minutu propustio je strijelac prvog gola Saief koji je sam izašao pred golmana Željezničara, ali golman „plavih“ uspjeva odbraniti njegov udarac.

Pitanje pobjednika riješeno je u 68. minuti kada drugi gol za domaćina glavom postiže Israfilov.

Željezničar je u nastavku susreta pokušao napraviti nešto više pred golom protivnika, ali bez puno uspjeha.

Azerbejdžanski predstavnik bez problema je kontrolirao tijek susreta i nastavit će natjecanje u 3. pretkolu Konferencijske lige. Željezničar se nakon ovog poraza okreće domaćem prvenstvu.

Od Europe se oprostio i Borac koji je večeras poražen na svom terenu od Austrije iz Beča rezultatom 1:2.

Poveo je Borac golom Cortesa u 49. minuti. Na 1:1 poravnao je Gruber u 52. minuti, da bi konačnih 1:2 postavio Polster u 65. minuti. U prvom susretu Austrija je slavila 1:0 te s ukupnih 3:1 prošla dalje.

Tako je HŠK Zrinjski ostao jedini predstavnik bh. nogometa u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close