Slovan ide dalje

Plemići se kasno probudili u Bratislavi, Zrinjski nije uspio do potpunog preokreta

Slovan iz Bratislave bio je prejak za prvaka BiH ovog ljeta. Slovački prvak izvukao je 2:2 u uzvratu što je bilo dovoljno za prolaz dalje.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2023. u 22:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski drugu godinu zaredom ispada od slovačkog prvaka Slovana iz Bratislave. Kao i prošlog ljeta i ovaj put je bio blizu prolaska, ali nije uspio. Nakon 1:0 u Mostarui Slovan je prolaz potvrdio dramatičnim 2:2 remijem u uzvratu.

Plemiće je šokirao rani gol Aleksandra Čavrića u 5. minuti, nakon čega se nisu oporavili sve do zadnjih pet minuta. U drugom dijelu Zrinjski je imao jalovu inicijativu, no u 66. minuti bilo je sve riješeno.

Bljesak.info / Josip Ćorluka

Barišić i Kiš odigrali su loše dodavanje, a Slovan je brzom akcijom kaznio njihovu pogrešku. Na asistenciju Čavrića pogodio je Sharani Zuberu, koji je bio strijelac i u Mostaru.

Bljesak.info / Slovaci slave drugi gol

Tek nakon drugog gola i Zrinjski je ozbiljnije zaprijetio. Prvo je Kiš propustio veliku priliku, a onda je isti igrač asistirao nakon kornera Hrvoju Barišiću za 2:1 u 75. minuti.

Bljesak.info / Pogodak Barišića za 2:1

Nakon gola Zrinjski je krenuo još ofenzivnije kako bi došao barem do izjednačenja. Najbliži je bio u 90. minuti kada je Kiš uposlio Čanađiju, a ovome je udarac obranio Borjan.

Ipak, u drugoj minuti sudačke nadoknade gosti dolaze do izjednačenja. Čanađija je nakon ubačaja sa strane zatresao gredu, a odbijenu loptu u mrežu posprema Antonio Ivančić.

Do kraja su gosti krenuli na sve ili ništa, a posljednja prilika propala je u šestoj minuti sudačke nadoknade kada je Zrinjski imao slobodan udarac na 17 metara od gola Slovana.

Bljesak.info / Dramatično drugo poluvrijeme

Slovan nastavlja put u Ligi prvaka, dok Zrinjski seli u kvalifikacije za Europsku ligu. Već u četvrtak tamo će igrati u 3. kolu kvalifikacija, a protivnik će mu biti poraženi iz ogleda islandskog Breidablika i danskog Kopehagena.

Bljesak.info / Dramatično drugo poluvrijeme

Budući da je Kopenhagen slavio s 2:0 u gostima u prvoj utakmici, za očekivati je da će u Mostar doći Breidablik.

Kopirati
Drag cursor here to close