Konferencijska liga

Rijeka i Osijek izborili plasman u 3. pretkolo, Riječani posebno uvjerljivi

Nogometaši Osijeka izborili su plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što su u obje utakmice drugog pretkola pobijedili mađarski Zalaegerszegi TE. Rijeka je rekordnom pobjedom prošla kosovski Dukagjini.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2023. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 1-0 slavlja na Opus Areni, Osijek je u uzvratu na ZTE Areni pobijedio s 2-1. Za Osijek su zabili Bence Gergenyi (9-ag) i Josip Špoljarić (73), dok je pogodak za domaćine zabio Eduvie Ikoba (82).

Osijek gotovo nije mogao bolje otvoriti susret. Već u devetoj minuti stigao je do prednosti. Darko Nejašmić je sjajnom dugačkom loptom uposlio Miju Caktaša koji je pobjegao mađarskoj obrani, izašao sam ispred domaćeg vratara, te pucao. Gyurjan je obranio, međutim lopta se odbila u Gergenyja i završila u mreži.

Osijek je u nastavku vrebao prilike iz kontri i jednu je dočekao u 73. minuti. Na dodavanje Gržana, Špoljarić je zabio klubu u kojem je prije dvije sezone bio na posudbi.

Osam minuta prije kraja susreta ZTE je smanjio. Loše je u kaznenom prostoru reagirala gostujuća obrana, što je iskoristio Eduvie Ikoba i uz malo sreće zabio za smanjenje vodstva.

Pogoci i najbolje prigode OVDJE

U trećem pretkolu Osijek će igrati protiv boljeg iz susreta turske Adane Demispor i rumunjskog CFR Cluja. Prvi susret u Rumunjskoj je završio 1-1.

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u 3. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu pobijedivši kosovski Dukagjini sa 6-1 (3-1) u uzvratnom dvoboju odigranom u četvrtak na Rujevici te je ukupan rezultat dvije utakmice 7-1 za hrvatsku momčad.

Vodeći pogodak za Riječane postigao je Marco Pašalić u 27. minuti. Prednost je u 39. minuti udvostručio Franjo Ivanović. Gosti su smanjili na 2-1 u 42. minuti, a strijelac je bio Iljasa Zulfiji.

Svojim drugim pogotkom, nakon sjajne solo akcije, Franjo Ivanović je u trećoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog dijela ponovno donio Riječanima prednost od dva pogotka.

S onih 1-0 iz Prištine i ukupnih 4-1, već je na poluvremenu bilo jasno da će Rijeka nastaviti svoj europski put. No, to nije zadovoljilo trenera Jakirovića i njegove igrače.

U 64. minuti uslijedio je dobar ubačaj Pašalića gostujući vratar je loptu odbio, ali je prvi na njoj bio Bruno Goda i glavom ju poslao u mrežu.

Potom se i Francuz Nais Djouahra u 81. minuti upisao u strijelce. Najveći dio posla obavio je Franjo Ivanović, a Djouahri je ostalo samo pogoditi nebranjenu mrežu.

Stoti nastup Riječana u europskim natjecanjima začinio je Franjo Ivanović svojim "hat-trickom" u drugoj minuti sučevog dodatka, kad je na asistenciju Adriana Libera postigao svoj treći, a šesti riječki pogodak na ovoj utakmici.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Time je Rijeka došla do najuvjerljivije pobjede u europskim nastupima i prvi put u međunarodnim natjecanjima postigla šest pogodaka na jednoj utakmici.

 

Kopirati
Drag cursor here to close