Sergej W.

Zatražen doživotni zatvor za napadača na autobus Borussije

"Braniči u nogometu su čvrsti momci, a gospodin Ginter je sjedio ovdje i davao iskaz suznih očiju, još uvijek pod dojmom što im je optuženi učinio. Počinitelj je krajnje beskrupulozan"
Sport / Nogomet | 19. 11. 2018. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u travnju prošle godine izveo bombaški napad na autobus momćadi Borussije iz Dortmunda, Sergej W. (29) bio je jedno vrijeme najtraženija, a nakon otktivanja i uhićenja vjerojatno najomraženija osoba u Njemačkoj.

Nakon što je Sergej W. otkriven i uhićen, uskoro je protiv njega podignuta optužnica zbog pokušaja ubojstva 28 osoba, koliko ih je u tom trenutku putovalo klupskim autobusom Borussije.

Državni odvjetnik Carsten Dombert zatražio je na suđenju doživotni zatvor za ovog terorista, jer su namjere Sergeja W. prilikom pripreme i izvođenja terorističkog napada bile nemilosrdne - izazvati što veću pogibelj.

"Sve što je on radio trebalo je rezultirati maksimalno mogućom štetom. Sam napad na autobus pokazuje kako je smišljeno kalkulirao s mrtvim i teško ozlijeđenim osobama. Kockao se s mogućnošću kazne, stavivši na kocku živote putnika u autobusu", kazao je Dombert.

O iskazima dvojice tadašnjih braniča Borussije, Marca Bartre i Matthiasa Gintera, državni odvjetnik kaže kako su ti dečki uistinu bili nasmrt uplašeni.

"Braniči u nogometu su čvrsti momci, a gospodin Ginter je sjedio ovdje i davao iskaz suznih očiju, još uvijek pod dojmom što im je optuženi učinio. Počinitelj je krajnje beskrupulozan", kaže državni odvjetnik Carsten Dombert.

Poznato je da su nogometaši Borussije nakon ovog napada dugo bili u šoku, što se najbolje očituje u činjenici da su se ustručavali svjedočiti u prisutnosti optuženika.

"Posljedice za momčad su bile uistinu razorne. Najveći šok bio im je kad su saznali da će morati svjedočiti u sudnici uz prisutnost optuženika. Marc Bartra je striktno odbijao pojaviti se na suđenju. Trebalo mu je sedam dana kako bi se sa svojim španjolskim odvjetnikom usuglasio u vezi s načinom davanja iskaza", rekao je odvjetnik Alfons Becker, koji na suđenju zastupa Borussiju Dortmund.

On napominje kako je ovaj zastrašujući napad na nogometaše bio razlogom da Bartra napusti klub i vrati se u Španjolsku.

Naime, nogometaš Marc Barta i jedan policajac iz pratnje pretrpjeli su ozljede nakon eksplozije bombi.

Kao što je poznato, napad na autobus Borussije dogodio se pred meč Lige prvaka protiv Monaca, zbog čega je ova utakmica odgođena za kasniji termin.

Motiv napada bio je krajnje svirep i iz najnižih pobuda u vezi s koristoljubljem. Sergej W. špekulirao je s velikim dobitkom na dionicama Borussije koje bi, kako je kalkulirao, doživjele nagli pad nakon jednog takvog zastrašujućeg napada na igrače i vodstvo kluba.

Izricanje presude očekuje se 27. studenoga.

Kopirati
Drag cursor here to close