Novi rasistički skandal u Italiji

Zapati nisu dozvolili ulazak u banku

Zapata je, pišu Talijani, ostao smiren i pokušao dokazati svoj identitet osiguranju, a sve je smirio djelatnik banke koji je izletio van i rekao službenicima osiguranja kako je napadač Atalante stalni klijent banke.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2022. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi rasistički skandal u Italiji. Iako je u centru pažnje napadač Atalante Duvan Zapata, incident se nije dogodio na terenu, već na ulasku u jednu banku. Duvan Zapata, Kolumbijac je imao dogovoreni sastanak u jednoj banci, u kojoj usput ima i otvoren račun, ali mu jednostavno nije dozvoljen ulazak. Navodno je kako kažu službenici banke bio sumnjiv zbog kapuljače i trenirke!

Gazzetta dello Sport i Corriere di Bergamo pišu kako je Zapata pokušao ući u zgradu Fideurama, privatne banke u Bergamu u kojoj je imao ugovoren sastanak sa svojim osobnim financijskim savjetnikom. Kada je došao do vrata zaustavilo ga je osiguranje i nije ga htjelo pustiti u banku. Na ulasku u banku ljudi iz osiguranja su jednostavno objasnili igraču Atlante kako "ovo nije mjesto za njega".

Zapata je, pišu Talijani, ostao smiren i pokušao dokazati svoj identitet osiguranju, a sve je smirio djelatnik banke koji je izletio van i rekao službenicima osiguranja kako je napadač Atalante stalni klijent banke. Iz banke poručuju kako je osiguranje bilo vanjsko, a ne ono koje je na platnom popisu same institucije.

To je samo nastavak niza zabrinjavajućih incidenta u samo tjedan dana u Italiji nakon što je odbojkašica Paola Egonu u suzama prijetila da će otići iz reprezentacije nakon što su ju rasistički vrijeđali na društvenim mrežama i isticali kako "ona nije ni Talijanka".

Uz to, mlada nogometna momčad je u istom tjednu otišla s terena u znak protesta nakon što je trener protivničke ekipe jednog od igrača nazvao pogrdnim rasističkim izrazom.

Kopirati
Drag cursor here to close