Vrijeđali predsjednika kluba

Atalanta kažnjena s 12.000 eura zbog teritorijalne diskriminacije

Teritorijalna diskriminacija izjednačena je s rasizmom te je teško kažnjiva unutar talijanskih granica, a ovaj put će Atalanta zbog toga morati platiti 12.000 eura.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2022. u 20:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atalanta iz Bergama, trenutačno drugoplasirana momčad na ljestvici talijanske nogometne Serie A, kažnjena je s 12.000 eura zbog teritorijalne diskriminacije koju su počinili navijači tog kluba.

Prošle nedjelje Atalanta je na domaćem terenu svladala Fiorentinu 1-0, a gosti iz Firence su nakon utakmice zatražili kažnjavanje rasističkih povika upućenih njihovom vlasniku Roccu Commissu.

Prvi čovjek Fiorentine rođen je u Calabriji, najjužnijoj kopnenoj talijanskoj pokrajini, a domaći huligani ismijavali su upravo njegovo podrijetlo s talijanskog juga.

Takva teritorijalna diskriminacija izjednačena je s rasizmom te je teško kažnjiva unutar talijanskih granica, a ovaj put će Atalanta zbog toga morati platiti 12.000 eura.

Inače, na samom početku sezone, tijekom kolovoza, iz istih razloga Fiorentina je olakšana za 15.000 eura zbog identičnog nedoličnog ponašanja u režiji njenih navijača, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close