Madrid voli Madrid

"Zagrljaj" Modrića i Savića pred veliki derbi

Britanski streaming servis DAZIN odlučio je iskoristiti tu situaciju u promotivne svrhe, te je pred današnji derbi na nadvožnjak na kojem je prije mjesec dana osvanula, postavljen je novi s porukom "Madrid voli Madrid".
Sport / Nogomet | 25. 02. 2023. u 11:28 Bljesak.info/Germanijak.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se u Madridu igra gradski derbi između dva velika rivala koji svoje rivalstvo vuku s početka prosinca 1906., a večeras će na Santiago Bernabeuu odigrati 232. međusobni derbi. Iako rivalstvo između ova dva kluba nije žestoko kao recimo ono između navijača u Glasgowu, Rimu, Buenos Airesu, Ateni, Istanbulu ili Manchesteru, navijači oba kluba se, dakako, međusobno ne vole i pokušavaju na razne načine isprovocirati suparničke navijače i igrače.

Tako su, recimo, pred posljednji derbi, 26. siječnja u Kupu kralja (Real Madrid je prošao nakon produžetaka) navijači Atletico Madrida na nadvožnjak objesili lutku s dresom Viniciusa Juniora, a iznad kojega je na crveno-bijelom banneru pisalo 'Madrid mrzi Real'.

Ta navijačka akcija izazvala je brojne kontroverze u španjolskoj javnosti, pogotovo jer je Vinicus Junior već bio meta rasističkih povika Atleticovih navijača.

Britanski streaming servis DAZIN odlučio je iskoristiti tu situaciju u promotivne svrhe, te je pred današnji derbi na nadvožnjak na kojem je prije mjesec dana osvanula 'poruka mržnje' i lutka Viniciusa, postavljen novi banner s porukom "Madrid voli Madrid", a na kojem se grle Luka Modrić i Stefan Savić, reprezentativci Hrvatske i Crne Gore te igrači dva gradska rivala.

Kopirati
Drag cursor here to close