Nakon 11 godina

Simeone spreman napustiti Atletico Madrid

Međutim u jeku borbe za Joao Felixa, Simeone je odlučio povući potez. Obavijestio je čelnike kluba da želi otići na ljeto, godinu dana prije isteka ugovora.
Sport / Nogomet | 10. 01. 2023. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne tako davno Diego Simeone je izjavio: "Ja sam taj koji se mora poboljšati kako bi momčad podigla svoju razinu igre u prvenstvu. Većina ovih igrača osvojila je s Atleticom ligu. U meni je problem". Očito je svjestan činjenice da se njegova priča nakon toliko godina provedenih na klupi Atletica bliži kraju.

Da više jednostavno teško nešto novo može ponuditi ovoj momčadi. Rezultati Atletica ove sezone nisu onakvi kakvi bi se očekivali, igrač kojeg su platili nevjerojatnih 127 milijuna eura Joao Felix želi napustiti momčad, a jedan od razloga leži u nešto "klimavijem" odnosu sa Simeoneom.

Međutim u jeku borbe za Joao Felixa, Simeone je odlučio povući potez. Obavijestio je čelnike kluba da želi otići na ljeto, godinu dana prije isteka ugovora. To bi omogućilo Felixu da se vrati u Atletico na ljeto i s novim trenerom pokuša ispisati nove stranice u klubu u koji je iz Benfice došao s 20 godina. Ipak, glavna vijest ovdje je očito da bi Simeone mogao napustiti klub nakon više od desetljeća.

Sa Simeoneom je Atletico dva puta bio prvak, dva puta je igrao finale Lige prvaka, svake sezone je na kraju bio među četiri najbolje u Primeri. Osvojen je i Kup Kralja, Europski Super Cup, Superkup Španjolske, Europska liga u dva navrata. Desetljeće prije dolaska Simeonea Atleti bio u drugoj ligi, a u najvišem rangu nije osvojio trofej od 1996. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close