Puno više od betona

Zadnji oproštaj od Stajanja - Mjesta na kojem se rađala navijačka priča

"Posljednji put pozdravit ćeš se s mjestom gdje je tvoje 'ja' odraslo - postalo 'Mi'!...", istaknuli su u objavi.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2023. u 12:24 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Po pobjedu ćemo još jednom krenuti s Tribine Stajanje. Još samo u ponedjeljak! Mjesto na kojem si pustio Zrinjski duboko u srce, odlazi u povijest", stoji u objavi Ultrasa.

Naime, navijači se uz derbi između HŠK Zrinjski i FK Sarajevo u ponedjeljak opraštaju od tribine Stajanje. Susret je zakazan za 18:00 sati.

Mjesto gdje je 'ja' postalo 'Mi'

"Kad se posljednji put popneš uz one, od udara gelera nikad sanirane, strme stepenice, proradit će emocije, provrtjet će se 'milijun' uspomena. Puno prije digitalnih semafora, led reklama, 'Utrechta', 'Alkmaara' i 'Aston villa', rađala se ispravna navijačka priča. Na prastaroj tribini često između nepokošenih busena trave, ispočetka uz malo improvizacije, kasnije puno prave organizacije, ali s najviše ljubavi. Svi koji su pohodili Tribinu ostavili su na njoj nešto svoje. Skupa smo preživjeli tužne, ali i proživjeli puno više sretnih trenutaka. Očekujemo te zato u ponedjeljak na Stajanju!", stoji u objavi.

Emotivni Ultrasi navode kako je tribina dio svih navijača kluba "ma koliko joj blizu ili daleko danas bili".

"Stat ćemo još jednom iza naših zastava, prisjetiti se teških, ali i slavnih detalja iz prošlosti. Kad po zadnji put na Tribini zapjevamo 'Zajedno sve ove godine', proći će ti kroz glavu brojni viđeni i 'slabije viđeni', ali burno proslavljeni, pobjedonosni golovi. Uz pjesmu Zrinjskom na usnama, još jednom ćemo zajedno okusiti iste emocije koje smo živjeli s uspješnim koreografijama, epskim bakljadama… Posljednji put pozdravit ćeš se s mjestom gdje je tvoje 'ja' odraslo - postalo 'Mi'!...", istaknuli su u objavi.

Bezuvjetna podrška 

Podsjećaju kako je Stajanje nešto što traje gotovo 30 godina te je puno više od betonske tribine.

"Priča neiskvarene emocije u kojoj bezuvjetno vjeruješ tuđim očima. Ono što je danas duboko u tvom identitetu; beskompromisna podrška i vjera u svoje ljude u svim, dobrim i lošim vremenima. To neće završiti dolaskom nekog bagera uz istočnu aut liniju stadiona!".

Pozvali su najvatreniji navijači mostarskog kluba svoje kolege na Stajanje po zadnji put.

"Ponedjeljak, 18. prosinca, donosi nam još jednu derbi utakmicu, tko zna koju po redu u ovoj prebogatoj, povijesnoj 2023. godini. Zrinjski će dočekati Sarajevo, samo tri boda nas ostavljaju u utrci za obranu naslova prvaka i teško stečenog europskog statusa!", naveli su Ultrasi.

Iz kluba su upravo za najvatrenije navijače napravili i posebnu i limitiranu seriju ulaznica koja će im biti ustupljena kao uspomena na posljednju utakmicu na Stajanju.

Tribina odlazi u povijest 

Znak je to pažnje koji će zasigurno čuvati.

Kako doznajemo, nakon utakmice će biti održan i koncert za sve navijače. 

Podsjetimo, drugoplasirani Zrinjski u ponedjeljak dočekuje trećeplasirano Sarajevo.

"Idemo još jednom napuniti stadion i zajedno se oprostiti od 2023. godine! IGRAJ DO KRAJA!", ranije su naveli iz kluba.

HŠK Zrinjski Mostar ranije je raspisao javni poziv za dostavu ponuda za uklanjanje (demoliciju) istočne tribine stadiona HŠK Zrinjski.

Rok za podnošenje ponuda je bio do 8. prosinca 2023. godine, procijenjena ukupna vrijednost ugovora iznosi 280.000,00 KM bez PDV-a, a rok izvršenja radova je 60 dana nakon potpisa Ugovora s izabranim izvođačem radova.

Kopirati
Drag cursor here to close