Tradicionalni Community Shield

Za početak trofej Liverpoolu

Liverpoolu je ovo 16. naslov u engleskom Superkupu, a valja reći da se u ovoj utakmici posebno ispromašivao Erling Haaland, novo skupocjeno pojačanje Manchester Cityja.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2022. u 23:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalno je utakmicom Community Shielda otvorena nova sezona u engleskom nogometu. I to okršajem momčadi koje su ne tako davno, prije samo par mjeseci vodile žestoku borbu za naslov prvaka do posljednjeg daha. Liverpoolu je pripao prvi službeni okršaj protiv velikog rivala, Redsi su bili bolji od Manchester Cityja 3:1.

Kloppova momčad je povela na stadionu King Power u Leicesteru preko Trent Alexander Arnolda u 21. minuti,, stvari je u egal vratio Alvarez u 70. minuti, da bi Kloppova momčad opet povela u 83. golom Mohameda Salaha iz jedanaesterca koji je dosuđen nakon intervencije VAR-a i ruke u kaznenom prostoru.Konačnih 3:1 za Liverpool postavio je Darwin Nunez, novo pojačanje Liverpoola, golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Liverpoolu je ovo 16. naslov u engleskom Superkupu, a valja reći da se u ovoj utakmici posebno ispromašivao Erling Haaland, novo skupocjeno pojačanje Manchester Cityja. Posebno se istaknuo njegov promašaj u sudačkoj nadoknadi, kada je neometan nakon odbijanca zatresao prečku s par metara udaljenosti.

Osvajanje engleskog Superkupa ne znači nužno i da će Liverpool imati trofejnu sezonu. Naime, samo je jedna momčad u posljednjih 11 godina osvojila premierligaški naslov. Bio je to Manchester City 2018. godine. Nadalje, u posljednjih 20 godina samo je šest momčadi osvajalo premierligaške naslove nakon osvajanja Community Shielda.

Kopirati
Drag cursor here to close