Bjelorusija domaćin

Xhaka i Švicarska danas u Novom Sadu

"Maltretiranje na carinskoj kontroli? Cirkus s prtljagom? Protesti ispred zračne luke? Turbulencija ispred hotela? Ništa od toga u Srbiji", stoji na početku teksta švicarskog Blicka o dolasku reprezentacije ove zemlje u Srbiju...
Sport / Nogomet | 25. 03. 2023. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od onih utakmica koja ima svoje "političke" konotacije, jeste ona koja se igra danas na stadionu u Novom Sadu. Tamo će Bjelorusija koja svoje utakmice još od Lige nacija igra na ovom stadionu ugostiti Švicarsku. Naravno da dolazak reprezentacije Švicarske u Srbiju privlači određenu pažnju, ponajviše zbog jednog igrača, Granita Xhake.

"Maltretiranje na carinskoj kontroli? Cirkus s prtljagom? Protesti ispred zračne luke? Turbulencija ispred hotela? Ništa od toga u Srbiji", stoji na početku teksta švicarskog Blicka o dolasku reprezentacije ove zemlje u Srbiju na meč kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Tako pišu jer su se očekivali određeni problemi zbog pojedinaca u redovima gosta. Za razliku od Xhake, u sastavu Švicarske sigurno zbog ozljede neće biti Xherdana Shaqirija. 

"Fokus je bio na potezima Granita Xhake koji je na društvenim mrežama izazvao komentare. Njegova čuvena scena s ‘dvoglavim orlom‘ u meču sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine je primijećena i to je jedan od razloga što je kapetan bio nervozan na putu ka autobusu. Drugi faktor je Katar gdje je Xhaka također imao određene sukobe sa Srbima", objašnjava novinar Blicka u svom tekstu.

Zbog toga je policija pojačala kontrolu po dolasku ove selekcije u Srbiju, odnosno Novi Sad, međutim za sada je sve proteklo bez problema. Utakmica se igra s početkom u 18 sati. Bjelorusija kao domaćin igra svoje utakmice u Novom Sadu, ali je veliko pitanje hoće li ugostiti selekciju Kosova koja se također nalazi u ovoj skupini. Taj susret je na rasporedu 19.lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close