Nakon senzacije u Hamburgu

Xavija naljutio poraz, Pušić blista od zadovoljstva

"Ljutiti smo jer smo napravili veliku pogrešku. Nismo razumjeli što jedna ovakva utakmica zahtijeva od nas. Nismo dobro napadali, nismo se dobro branili i skupo smo platili svoje pogreške, kazao je trener Xavi.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je odigrala poprilično skromnu utakmicu proiv Šahtara u Hamburgu i sasvim je zasluženo poražena s 0-1, a trebalo je to biti i dosta uvjerljivije. Stoga je ljutnja trenera Xavija nakon utakmice sasvim očekivana.

"Nismo igrali dobro, ništa nismo radili po planu. Želja nam je bila potvrditi prolazak, a sada smo napravili očiti korak unatrag. Liga prvaka zahtijeva najviši nivo igre, a mi ga nismo pronašli", kazao je ogorčeni strateg Katalonaca.

"Ljutiti smo jer smo napravili veliku pogrešku. Nismo razumjeli što jedna ovakva utakmica zahtijeva od nas. Nismo dobro napadali, nismo se dobro branili i skupo smo platili svoje pogreške. Popravili smo stav u drugom poluvremenu, reakcija je bila dobra, ali nedovoljna. Imamo jako puno posla pred sobom. Ne pritišćemo dobro i nemamo koncentracije. Ali sada ne smijemo izgubiti samopouzdanje, igrači se moraju iskazati", dodao je Xavi.

Utakmicu je komentirao i Marino Pušić, mostarski stručnjak na klupi Šahtara.

"Odmah na početku moram čestitati svojim igračima. Napravili su strašan posao. Kako sam i rekao uoči utakmice, možete kvalitetno napadati samo ako se isto tako branite. Sve je krenulo tako da smo u našu obranu unijeli veliku količinu energije", kazao je Mostarac.

"Mi smo ekipa koja voli igrati ofenzivno. Imali smo dobrih trenutaka u tom dijelu, ali kad igrate protiv Barcelone onda najprije morate misliti na organizaciju u obrani. Da smo slučajno primili prvi gol, teško bismo se vratili. Radili smo na tome, igrači su fantastično reagirali i ponosan sam na njih", izjavio je trener koji je tek nedavno preuzeo ukrajinskog velikana.

Kopirati
Drag cursor here to close