Nakon poraza od Girone

Xavi: Ovo je za nas težak udarac, ali i realnost

Ova Girona igra dobro, a potvrda je stigla protiv Barcelone. I 4:2 trijumfa u gostima, iako je i Girona katalonski klub. Čiji je suvlasnik Pere Guardiola, brat Pepa Guardiole.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2023. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Girona nastavlja svoju priču u La Ligi. Broj 13 za njih svakako neće biti nesretan. Jer je ovo bila 13. pobjeda u prvenstvu ove sezone, ostvarena protiv Barcelone. I nije to bilo onako slučajno. Ova Girona igra dobro, a potvrda je stigla protiv Barcelone. I 4:2 trijumfa u gostima, iako je i Girona katalonski klub. Čiji je suvlasnik Pere Guardiola, brat Pepa Guardiole i nogometni agent koji je prije šest godina sa svojom agencijom otkupio 44 posto Girone te postao predsjednik kluba.

Prije Pere u klub je ušao City Football Group, podružnica Abu Dhabi United Groupa koji ima čitavu riznicu klubova pod svojom kapom, također s 44 posto kluba. Ta Girona ne troši kao neki drugi klubovi iz ove grupacije, ali izgleda puno bolje na terenu. Dovoljno je pogledati tabelu i koliko zaostaju za Gironom Atletico Madrid i Barcelona. Jedino Real drži korak.

"Girona zna što radi i jako je dobra u tome. Bila je ovo izjednačena utakmica i bilo bi zasluženo i da smo mi pobijedili. Mislim da smo imali 31 udarac na gol. Pogreške u obrani su nas koštale. Imali smo svoje prilike za gol, ali oni su bili učinkovitiji. Ovo je za nas težak udarac, ali i to je naša realnost. Rezultat je loš, ali nismo loše odigrali.Barcelona je u izgradnji. Moramo napraviti jedan korak natrag da bismo napravili dva koraka naprijed. Mislim da smo u ovoj utakmici zaslužili više, ali – to je nogomet. Girona ima odličnu momčad i prva je na ljestvici. A mi se moramo nastaviti boriti", rekao je Xavi na konferenciji za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close