Promjene u Barci

Xavi vraća još jednu legendu Barcelone u klub

Xavi je odlučio promijeniti skoro cijeli stručni stožer, a najviše pažnje privukla je činjenica kako je promijenio cijeli ljekarski tim jer želi da riješi probleme s učestalim povredama igrača Barcelone.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2021. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramon Planes iznenadio je čelnike Barcelone tako što je odlučio podnijeti ostavku na mjesto tehničkog direktora katalonskog kluba.

On je nedavno produžio ugovor s Barcelonom na dvije godine i iznenadio je sve kada je odlučio podnijeti ostavku, a Joanu Laporti je priopćio kako želi neke nove izazove u svojoj karijeri.

Barcelona je tijekom reprezentativne pauze dovela Xavija Hernandeza na mjesto novog trenera, ali sigurno je kako nisu baš očekivali da će napraviti tolike promjene u samo nekoliko dana.

Xavi je odlučio promijeniti skoro cijeli stručni stožer, a najviše pažnje privukla je činjenica kako je promijenio cijeli ljekarski tim jer želi da riješi probleme s učestalim povredama igrača Barcelone.

Međutim, odlazak Planesa s mjesta tehničkog direktora nije bio planiran i Laporta ne krije da je iznenađen takvim potezom čovjeka u kojeg je imao dosta povjerenja.

Ipak, nakon svih turbulencija kroz koje prolazi klub imao je i dosta loših poteza, a očito je kako se ne može nositi s pritiskom i odlučio je otići. Španjolci već špekuliraju kako su Marc Overmars i Jordi Cruyff kandidati da preuzmu ovu funkciju, ali Xavi ima drukčiji prijedlog.

Novi trener Barcelone preporučio je Laporti kako u klub treba vratiti legendarnog kapitena Carlesa Puyola i vjeruje kako bi on bio najbolji izbor na mjesto tehničkog direktora Barcelone.

Xavi je godinama igrao s Puyolom u ovom klubu i imaju odličan odnos i smatra da to može biti velika prednost u njihovoj suradnji.

Tako bi Xavi imao dosta slobode što se tiče transfera katalonskog kluba koje ne bi imao u slučaju da tehnički direktor bude Overmar i Cruyff s kojima nije tako blizak kao s Puyolom.

Od Laporte se očekuje brza reakcija i rješavanje mjesta tehničkog direktora, a pored Xavija i navijači Barcelone su poručili preko društvenih mreža kako je Puyol kao legenda kluba zaslužio šansu za obnašanje ove funkcije.

Kopirati
Drag cursor here to close