Nakon remija Barcelone

Xavi je jako ljut na suca

"VAR je fantastično sredstvo, ali se ne koristi kako treba. Rekli su nam da se nejasna igranja rukom neće svirati i onda se to dogodi. Uzrujani smo jer nam je nanesena jasna nepravda", tvrdi Xavi.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2023. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je burno u duelu Getafea i Barcelone. Pokazana su tri crvena kartona, jedan treneru Xaviju Hernandezu koji je bio posebno ljut na suca. Xavi je "poscrvenio" u 70. minuti. Glavni sudac Soto Grado ga je isključio zbog nesportskog ponašanja.

"Rekao sam sucu da dozvoljava puno prekršaja, zato me isključio. Neki dan imali smo sastanak sa sucima i jedna od inovacija u pravilima trebala je biti da će postojati više razumijevanja za trenere. Moje isključenje nije bitno, ali ono što se događa na terenu je. Pokušavali smo, ali nije išlo. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ali nije bilo dovoljno. Šteta. Odgovornost leži i u sucu, nije kontrolirao utakmicu, izmakla mu je iz ruku, rekao je Xavi po završetku utakmice u kojoj su pokazana tri crvena kartona. Osim njega samoga Barceloni je isključen Raphinha, a Getafeu Mata.

Velika drama odigrala se duboko u sudačkoj nadoknadi utakmice. Barcelonina klupa skočila je nakon prekršaja nad Araujom u kaznenom prostoru, činilo se kako će Barcelona imati priliku zabiti iz jedanaesterca, ali se oglasila VAR soba u kojoj su vidjeli igranje Gavija rukom prije samog prekršaja.

"Nisam nigdje vidio ruku. Ako ruka nije jasna, onda se ne svira, tako su nam rekli. Odluka je smiješna, a ruka je izmišljena. VAR je fantastično sredstvo, ali se ne koristi kako treba. Rekli su nam da se nejasna igranja rukom neće svirati i onda se to dogodi. Uzrujani smo jer nam je nanesena jasna nepravda. Ako je ovo produkt La Lige onda je to apsolutna sramota. Jako sam ljut", grmio je Barcelonin trener.

Kopirati
Drag cursor here to close