Pred početak prvenstva

Barcelona u problemu, Xavi ima samo 11 igrača

Srećom po Barcelonu, Španjolski nogometni savez dozvoljava registraciju novih igrača praktično neposredno prije utakmice koja počinje u 21:30.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2023. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana prije prve utakmice u prvenstvu, Barcelona se našla u velikim problemima. Pomalo nestvarnim za jedan veliki klub kao što je gigant iz Katalonije. U nedjelju Barcelona gostuje Getafeu, a trener Xavi na raspolaganju ima samo jedanaest igrača!

Naime, katalonski klub ne može registrirati nova pojačanja kao ni svoje igrače koji su ovog ljeta potpisali nove ugovore zbog nepoštivanja financijskog fair-playa španjolskog prvenstva.

Xavi Hernández tako za otvaranje prvenstva ne može računati na niti jedno od tri ovogodišnja pojačanja - Oriola Romeua, Ilkaya Gündogana i Iñiga Martíneza, ali ni na Sergija Roberta, Ronald Araúja i Iñakija Peñu, koji su potpisali nove ugovore. Zabrana registriranja se odnosi i na Sergiña Desta, Abdea Ezzalzoulija i Clémenta Lengleta.

Srećom po Barcelonu, Španjolski nogometni savez dozvoljava registraciju novih igrača praktično neposredno prije utakmice koja počinje u 21:30. Sada Katalonci moraju pronaći način da do tada završi prodaju Ousmane Dembéléa. Taj novac bi možda bio dovoljan da pokrije sve rupe u financijskom fair-playu.

Za sada Xavi računa na ter Stegena, tri obrambena igrača (Andreas Christensen, Jules Koundé, Eric García), četiri vezna (Gavi, Pedri, Ferran Torres, Frenkie De Jong) i tri napadača (Robert Lewandowski, Ansu Fati, Raphinha). Dovoljno za početi utakmicu...

Kopirati
Drag cursor here to close