Slovan je oslabljen u Mostaru

Weiss: Moramo igrati pametno

"Sigurno nećemo igrati na remi. Pokušat ćemo igrati na pobjedu. Možda po prvi put, odnosno možda osim Batumija, na papiru smo donekle u poziciji favorita", kaže trener Slovana u najavi.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladimir Weiss ima bogat trenerski CV. Još tamo u sezoni 2005./06. vodio je Petržalku u Ligi prvaka. Neki će se sjetiti onih utakmica protiv Celtica kada su Slovaci slavili 5:0, ali su onda u revanšu opasno živjeli. U Ligi prvaka uzeli su 6 bodova (tri remija i pobjeda nad Portom u gostima nakon 0-2 u prvome dijelu) i završili na trećem mjestu. Što je u tom trenutku bio ogroman uspjeh.

Međutim, Weiss nije stao na tome, pa je četiri godine poslije odveo Slovačku u Južnu Afriku. Tamo su napravili veliko iznenađenje ulaskom u nokaut fazu. Kako je vrijeme prolazilo takvih rezultata nije bilo. Weiss je mijenjao klubove i reprezentacije. Prije drugog dolaska na klupu Slovana, vodio je Gruziju koju napušta nakon onog poraza od Sjeverne Makedonije. Jedno vrijeme, prije nekih desetak godina Weiss je čak spominjan u kontekstu zagrebačkog Dinama.

U Mostar Slovaci dolazi bez kartoniranih Abene i Kucke, Weiss mlađi je ozljeđen, Dávid Holman pauzira šest mjeseci, Ibrahim Rabiu će tek početi trenirati.

"Dosta je toplo u Mostaru, slični uvjeti su bili u Grčkoj i nemamo se pravo žaliti. Respektiramo svakog protivnika. Reprezentacije i momčadi s ovih prostora su uvijek imale talentirane igrače, jake na lopti.

Protivnik će sigurno ići do kraja, na 120 posto, maksimalno motiviran.Zrinjski je prošao u doigravanje, ima svoju kvalitetu, u taktičkom nadmudrivanju su bili bolji od Tobola. Vidjeli smo nekoliko njegovih utakmica iz domaće lige i s Tobolom i sigurno je da će nastojati ostvariti što bolji rezultat pred revanš.

Moramo igrati pametno, racionalno, moramo biti uravnoteženi, jer nas čeka teška utakmica, sigurno će biti toplo za vrijeme utakmice i morat ćemo znati reagirati. Sigurno nećemo igrati na remi. Pokušat ćemo igrati na pobjedu. Možda po prvi put, odnosno možda osim Batumija, na papiru smo donekle u poziciji favorita. Protiv Ferencvarosa i Olympiakosa nismo bili takvi. Sada na papiru možda i da, ali igraju se dvije utakmice. Moramo se izboriti za rezultat koji će nam dati šansu da se kod kuće borimo za prolaz" naglasio je na press konferenciji Vladimir Weiss.

Kopirati
Drag cursor here to close