Nakon prave drame

Slovan iz Bratislave protivnik Zrinjskom u play-offu

HŠK Zrinjski igrat će u play-offu Konferencijske lige, a protivnik će mu biti slovački prvak Slovan iz Bratislave.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2022. u 23:28 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uzvratnog susreta kvalifikacija Europske lige svog protivnika u play-offu za Konferencijsku ligu doznao je jedini preostali bh. klub u Europi.

Protivnik Zrinjskom bit će Slovan iz Bratislave, koji je ispao od Olympiakosa iz kvalifikacija za Europsku ligu, pa će nastaviti natjecanje u Konferencijskoj.

U Pireju je bilo 1:1, no Grci su u uzvratu u Bratislavi slavili i to nakon dramatične utakmice, odlučene u jedanaestercima. Grci su poveli golom Philipa Zinckernagela u 54. minuti, a Ivan Šaponjić golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade odveo je utakmicu u produžetke.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade Slovan je ostao s igračem manje, što su Grci iskoristili u 101. minuti golom Camare. Ipak, Andre Green u 118. minuti pogađa za 2:2 i utakmica je riješena nakon penala.

Grci su promašili jedan udarac, no Slovaci su dvaput bili neprecizni i Olympiakos ostaje u Europskoj ligi, a Slovan ide na noge Zrinjskom. 

Prva utakmica će se igrati već u četvrtak u Mostaru, a uzvrat će biti u Bratislavi sedam dana kasnije.

Zrinjski i Slovan već su igrali u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2009., a nakon 1:0 pobjede Zrinjskog u Mostaru, u uzvratu je bilo 4:0 za Slovake.

Kopirati
Drag cursor here to close