Nakon prve utakmice u Pireju

Olympiakos ili Slovan, sve je otvoreno u revanšu

Gosti su opet na kraju mogli do pobjede, jer je Ramírez imao zicer u 90.minuti, ali je njegov udarac obranio Vaclík.
Sport / Nogomet | 05. 08. 2022. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olympiakos se i dalje muči. I čini se kako će trebati određeno vrijeme novom treneru Carlosu Corberanu da posloži stvari u samoj momčadi. Corberan (39), bivši vratar, zadnje je dvije godine vodio Huddersfield Town koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u drugoj engleskoj ligi. Prije toga je dvije sezone bio pomoćnik Marcela Bielse u Leeds Unitedu, gdje je vodio i juniorsku momčad.

Nakon osvajanja tri naslova prvaka Grčke i jednog kupa, bivši trener Martins je nedavno je produžio ugovor s Olympiakosom na dvije godine. No, smijenjen je nakon prošlotjednog ponižavajućeg poraza od 0-4 kod kuće u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv izraelskog Maccabija iz Haife.

U prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige mnogi su očekivali sigurnu pobjedu Olympiakosa protiv Slovana Iz Bratislave, međutim, gosti su dugo vodili i na kraju tek u 86.minuti poklekli. U prvom dijelu je nekako Slovan izgledao puno opasniji, dok je Olympiakos u drugom dijelu imao dvije prilike prije nego što će Slovan povesti.

Green je iskoristio pogrešku iskusnog kapetana Papastathopoulosa za vodstvo gostiju 63.minute. Ipak, nakon primljenog gola domaća momčad je nastavila stvarati pritisak, što je rezultiralo golom El - Arabija nakon kornera, četiri minute prije kraja. Zanimljivo, gosti su opet na kraju mogli do pobjede, jer je Ramírez imao zicer u 90.minuti, ali je njegov udarac obranio Vaclík.

Video: Olympiakos - Slovan 

U početnoj postavi Olympiakosa su se našla sa dva igrača iz Grčke (Papastathopoulos i Masouras) dok je kod Slovana situacija nešto bila drugačija. Trener Weiss je imao golmana Chovana, zatim Pauscheka, De Marca i Kucku. Za razliku od Olympiakosa, Slovan je pored utakmica u Europi, odigrao i tri u domaćem prvenstvu.

Također vrijedi izdvojiti podatak da je Slovan kroz kvalifikacije za Ligu prvaka i Ligu Europe, tri puta ostao neporažen u gostima Dinamo Batumi - Slovan 1:2, Ferencvaroš - Slovan 1:2 i sada Olympiakos, ali niti u jednom duelu nije slavio na svom terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close