Kriza Crvenih vragova

Wayne Rooney: Pochettino najbolji izbor; Pogba i Ronaldo moraju otići!

"Momčad je potrebno izgraditi od početka. Trebat će dvije ili tri sezone da se sve posloži i da se ponovno može konkurirati za naslov prvaka", iznio je mišljenje Wayne Rooney, legenda Manchester Uniteda.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wayne Rooney dijete je Evertona, ali svoje najbolje dane dao je Manchester Unitedu, za koji je nastupao od 2004. do 2017. godine te je u 559 službenih utakmica postigao 253 gola. Zbog toga je često onaj kojeg se pita za mišljenje o bilo kojoj temi vezanoj uz "Crvene vragove"

Trenutno je najaktualnija ona po pitanju novog menadžera, koji bi ujedno trebao donijeti "rebuilding" cijele momčadi. Trenutno najbolje kotira Ajaxov trener Erik ten Hag, no prema mišljenju Rooneya on ne bi bio najbolji izbor. Njemu više odgovara netko tko već poznaje engleski nogomet te je ostvarivao uspjehe u njemu.

"Mislim da je Mauricio Pochettino već napravio dobre stvari u Premier ligi. Poznaje ligu i u Tottenham je dovodio dobre igrače, a dobar je posao napravio i u Southamptonu. Da moram birati između Ten Haga i njega, znam koga bih odabrao. Ali, potrebno mu je dati vremena. Kad bi se to napravilo, on bi uspio", rekao je Rooney za Sky Sports.

Rooney prati svaku utakmicu svog bivšeg kluba, ako mu se ne poklapa s obavezama i jako dobro može vidjeti gdje su sve problemi.

"Mislim da bi svi u klubu najradije da sezone sad stane, tako je to kad se United ne bori za trofeje. Najradije bi zaboravili i na Ligu prvaka, jer sve vodi k tome da je neće igrati. Momčad je potrebno izgraditi od početka. Trebat će dvije ili tri sezone da se sve posloži i da se ponovno može konkurirati za naslov prvaka", iznio je mišljenje, koje se ne poklapa s onim Ralfa Rangnicka. Trenutni trener, a budući savjetnik, pretpostavio je kako su potrebna tri transfer roka.

Wayne također ima prijedlog gdje krenuti. Smatra da je ključno riješiti se dvije velike zvijezde za koje kaže kako su postali uteg momčadi. Prvi je Paul Pogba, kojem ujedno istječe ugovor na kraju ove sezone.

Druga zvijezda koja treba otići s Old Trafforda je Cristiano Ronaldo, koji više ne može pružiti ono što je ranije davao svojim ekipama.

Opširnije na GOL.DNEVNIK.HR

Kopirati
Drag cursor here to close