#NekaTraje

Vukas: Utuvili smo igračima da oni to mogu, da Utrecht nije bauk

''Drugo poluvrijeme smo smirili momke i utuvili smo im u glavu da oni to mogu, da Utrecht nije bauk i da mogu igrati protiv svakoga'', priča hrvatski stručnjak'', istaknuo je trener Zrinjskog.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2019. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Europsku ligu nakon što su u četvrtak u uzvratu u Mostaru u produžetku svladali nizozemski Utrecht sa 2:1. 

''Čestitam igračima koji su stvarno dali zadnji atom snage za ovaj uspjeh. Sigurno da su pun stadion i Ultrasi dobrim dijelom doprinijeli da izdrže do kraja i jednostavno - svi smo sretni. Ovo je veliki uspjeh, drago mi je da sam dio toga, ovoga kluba i grada, uspjeli smo razveseliti navijače i nas same i nitko sretniji od nas'', kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas na početku konferencije za medije održane po završetku utakmice.

Foto: Bljesak.info / Hari Vukas

Vukas smatra da su njegovi igrači u prvom dijelu susreta išli linijom manjeg otpora, no da je u drugom poluvremenu igra bila puno bolja.

Utrecht nije bauk

''Činjenica da prvo poluvrijeme nije bilo to to, falilo nam je malo osobnosti kad osvojimo loptu, ono što smo bili najavljivali da ćemo znati gdje s njom, kada i kako. Međutim, kao da se nešto uvuklo, neću reći nesigurnost, ali nije bilo to to i čak u otvaranju igre gdje mi želimo igrati, ali dosta smo išli linijom manjom otpora da loptu ispucamo gore.

Ali kad smo krenuli s onim našim što smo željeli, dogodio se taj gol, ali vjerujte mi, momke uopće nije presjekao gol jer smo znali da ga za uspjeh moramo postići. Drugo poluvrijeme smo smirili momke i utuvili smo im u glavu da oni to mogu, da Utrecht nije bauk i da mogu igrati protiv svakoga'', priča hrvatski stručnjak.

Foto: Bljesak.info / Mostarski viceprvak će igrati u trećem pretkolu, gdje ih čeka švedski Malmö

Jednostavno je tako moralo biti

''Dogurali smo do produžetaka, vidjeli ste da nisu ni oni puno spremniji od nas jer ne mogu se sjetiti neke njihove ekstra šanse u drugom poluvremenu, čak i u produžetku. I da vam budem iskren, kada to tako ide, očekujete penale, ali ta upornost momaka... jednostavno je ovako moralo biti'', smatra Vukas te dodaje:

Foto: Bljesak.info / Hari Vukas s pomoćnicima

''Ovo je veliki uspjeh za sve i za bosanskohercegovački nogomet, dobiveni su novi bodovi, Zrinjski se pojavio na karti, izbačen je jedan renomirani protivnik iz renomirane i kvalitetne lige tako da smo svi ponosni što smo na taj način prezentirali bh. nogomet''.

Zrinjski će u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu igrati protiv švedskog Malmöa.

Foto: Bljesak.info / 12. igrač!
Kopirati
Drag cursor here to close