#HŠKZ #NekaTraje

#NekaTraje: Pozitiva koja je Mostaru trebala

Predodžbu o tome kakva će ih atmosfera čekati večeras, Nizozemci su mogli dobiti i noćas oko 2:30 kada ih je u blizini njihovog hotela probudio vatromet.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2019. u 13:14 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar već dugo vremena nije tresla ovakva navijačka groznica. Čak ni posljednji gradski derbi se ne može mjeriti s iščekivanjem večerašnje utakmice protiv Utrechta.

Krenimo od početka. Nogometaši Zrinjskog su prije točno tjedan dana stvorili preduvjete za spektakularni uzvrat u Mostaru odigravši 1:1 u Nizozemskoj.

Plemići su se više od 60 minuta držali ravnopravno protiv šestoplasirane momčadi nizozemskog prvenstva iz prošle sezone da bi tek u posljednjih pola sata do izražaja došla kvaliteta i fizička sprema momčadi iz Utrechta. Ipak, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu Nizozemaca te se danas, tjedan dana poslije, svatko u Mostaru nada i vjeruje u prolaz!

U međuvremenu, atmosferu su dodatno „zakuhali“ komentari Nizozemaca nakon posljednje te uoči večerašnje utakmice. Sarkastičnim tonom opisivali su infrastrukturu na kojoj će se odigrati uzvratni susret, a sve osim pobjede za njih bi bio veliki neuspjeh i iznenađenje.

HŠK Zrinjski Mostar

HŠK Zrinjski Mostar. 57,597 likes · 7,299 talking about this · 243 were here. Službena facebook stranica HŠK Zrinjski Mostar | Official Facebook page of HŠK Zrinjski Mostar

Od početka europskih ispita, Zrinjski kroz Europu korača pod sloganom #NekaTraje, kao da su predosjetili da bi to konačno mogla biti TA sezona. Akciji se priključilo i više od 200 navijača iz cijeloga svijeta koji su slali poruke i slike podrške, a među njima svakako vrijedi istaknuti bivše Plemiće Blaža Sliškovića, Jasmina Mešanovića, Nemanju Bilbiju, Ognjena Todorovića, Miloša Filipovića, Tonija Šunjića zatim srebre vatrene Danijela Subašića i Dejana Lovrena pa sve do Marina Marića, Domagoja Pavlovića, Emila Markića.

U utorak je upriličeno i druženje navijača, igrača i struke, a koliko je to značilo igračima govore i riječi Harija Vukasa: "Osjetila se jedna prava atmosfera zajedništva i upravo zbog tih ljudi, navijača i grada imamo obvezu da damo svoj totalni maksimum. Budite uvjereni da će momci dati sve od sebe za uspjeh HŠK Zrinjski".

Predodžbu o tome kakva će ih atmosfera čekati večeras, Nizozemci su mogli dobiti i noćas oko 2:30 kada ih je u blizini njihovog hotela probudio vatromet.

Foto: Bljesak.info / Ultrasi, navijači HŠK Zrinjski Mostar

U pretprodaji je otišlo više od 2500 ulaznica što je, poznavajući mostarski „last minute“ mentalitet, vjerojatno i rekordan uspjeh. Prodajno mjesto ispred stadiona danas izgleda kao kolodvor s obzirom da se kupci samo smjenjuju, a zbog dolaska velikog broja navijača iz cijele regije, očekuje se kako će i gornja tribina s dodatnih 3000 mjesta biti rasprodana.

Odluka pada večeras. Igrači će u srcu nositi euforiju i podršku navijača iz prethodnih dana, ali će u glavi morati biti u potpunosti mirni i fokusirani. Mostar je zbog svih posljednjih događanja zaslužio da se jedna pozitivna priča nastavi. I zato - #NekaTraje.

Kopirati
Drag cursor here to close