Nije platio porez

Vučiniću uvjetna, krenula zapljena imovine

Vučinić je "pao" zbog neplaćanja poraza u razdoblju od 2014. i 2017. godine, u vrijeme dok je nosio dres Al Jazire, kluba iz UAE-a.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2023. u 00:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porez. Bez obzira na vaše ime i prezime, ono čime se bavite. Morate ga plaćati. Bivša zvijezda Juventusa i Rome Mirko Vučinić nije i sada je u velikom problemu. U Italiji je proglašen krivim, pa je osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora.

Čak bismo mogli reći da je dobro prošao, s obzirom na to da je Vučiniću prijetila kazna od čak tri godine zatvora, ali je zbog olakotnih okolnosti prošao s uvjetnom. Vučinić je "pao" zbog neplaćanja poraza u razdoblju od 2014. i 2017. godine, u vrijeme dok je nosio dres Al Jazire, kluba iz UAE-a.

Na teret mu se stavlja da nije prijavio prihod od šest milijuna eura u tom periodu. U Vučinićevoj obrani njegov odvjetnik je tvrdio da on tada nije bio financijski vezan za Italiju te da stoga nije bio ni dužan zarađeni novac prijaviti. Međutim, sud taj argument nije prihvatio. Tužitelji su utvrdili da je boravio na Apeninima, iako su njegovi agenti tvrdili da fiskalno nije bio vezan za tu zemlju.

Sutkinja je dodijelila odštetu Upravi za prihode, što znači da je započeta preventivna zapljena tekućih računa Vučinića, kao i pokretne i nepokretne imovine.

Kopirati
Drag cursor here to close