Viole se slažu

Vlahović seli u Torino, Stara dama plaća 67 milijuna eura

Dugo se kuhao transfer srpskog golgetera Dušana Vlahovića iz Fiorenitne. Dug je popis europskih velikana koji su ga htjeli u svojim redovima. Na kraju, Vlahović ipak ostaje u Italiji...
Sport / Nogomet | 25. 01. 2022. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus i Fiorentina ušli su prvo u 'teške' pregovore, a onda je došlo do dogovora. Vlahović seli u Torino i to za 67 milijuna eura koliko će Stara dama platiti Violama.

Inkasirat će Fiorentina još 3 milijuna eura kroz bonuse kad srpski napadač zaigra za Juventus. To je za deset milijuna manje o do prvotne cijene koju su u Firenci izvjesili za srpskog golgetera, a ona je iznosila nedavno 80 milijuna eura.

Fabrizio Romano, tradicionalno dobro upućen u transfere, navodi cifru od 75 milijuna.

U svakom slučaju, na Artemio Franchiju su nastojali prodati Vlahovića u zimskom prijelaznom roku za što višu cijenu. Na ljeto bi ona pala s obzirom da mu je isticao ugovor 2023. i ovo je bio posljednji trenutak za ozbiljniju zaradu.

Navodno je Juve prvo ponudio 30 milijuna eura i Dejana Kuluševskog, ali to je rezolutno odbijeno u Firenci gdje tražili isključivo keš.

Poznato je da nema baš velike ljubavi između Viola i Stare dame. Pamti se još u Firenci kad su im odveli jednog od najveći dragulja 90-ih Roberta Baggia za kojeg je Juve platio tada rekordan iznos, ali navijači nikad nisu prežalili taj transfer.

Kad ovaj transfer postane služben bit će i najveći izlazni Fiorentine u povijesti. Prvo mjesto trentuno drži Rui Costa transferom u Milan od 41.32 milijuna eura, a na drugom je Federico Bernardeschi za 40 milijuna baš u Juventus, piše Germanijak.hr.

Vlahović trenutno dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca s Cirom Imobilleom, a zabili su po 17 golova i dva puta asistirali.

Kopirati
Drag cursor here to close