Serie A

Vlahović izjednačio Ronaldov rekord; Jurić bolji od Tudora

Sjajni srpski napadač Dušan Vlahović izjednačio rekord Cristiana Ronalda zabivši 33 pogotka u Serie A u kalendarskoj godini, najviše od 1960. godine.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2021. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fiorentina i Sassuolo su u nedjelju u utakmici 18. kola talijanskog prvenstva u Firenzi odigrali neriješeno 2-2, iako je gostujuća momčad nakon prvog poluvremena imala prednost od dva gola.

Gosti su u vodstvo došli golom Scamacca u 32. minuti, a Frattesi je povećao na 2-0 pet minuta kasnije. Fiorentina se nakon odmora vraća u igru, Vlahović smanjuje na 2-1 u 51. minuti susreta, a Torreira izjednačuje u 61. minuti.

Srpski napadač Dušan Vlahović zabio je uz ovaj gol u zadnjih šest nastupa za Fiorentinu, a otkad su uvedena tri boda za pobjedu bolje od toga uspjelo je samo Gabrielu Batistuti, piše Hina.

Osim toga, izjednačio je sjajni napadač rekord Cristiana Ronalda zabivši 33 pogotka u Serie A u kalendarskoj godini, najviše od 1960. godine.

Fiorentina je šesta na ljestvici sa 31 bodom, dok je Sassuolo deseti sa 24 boda. Vodeći je Inter sa 43 boda.

Nogometaši Torina upisali su domaću pobjedu protiv Verone (1:0). Bio je ovo derbi dvojice hrvatskih trenera – Ivana Jurića na klupi Torina i Igora Tudora na klupi Verone.

Pobjednički gol djelo je Tommasa Pobege u 26. minuti.

Torino se ovom pobjedom popeo na deseto mjesto s 25 bodova, dok je Verona ostala trinaesta s 23 boda.

Spezia je na svom terenu remizirala protiv Empolija (1:1). Zanimljivo, oba gola su bili autogolovi – u 50. autogol je zabio Marchizza za vodstvo Spezije, dok je konačnih 1:1 autogolom postavio Nikolaou u 71. minuti.

Sampdoria i Venezia također su remizirale (1:1). Već u prvoj minuti gol za domaću momčad zabio je Gabbiadini, a konačnih 1:1 u 87. minuti postavio je Henry.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close