Raketa prognozira

"Villarreal nevjerojatno cijeni Dinamo, Plavi imaju šanse"

"Dinamo ima šanse za prolaz. Sigurno je tako. Iako, za mene je Villarreal jedna od najboljih ekipa u španjolskoj ligi. Posjeduju fantastične igrače i jasno je da dinamovce jako težak posao. Međutim, Dinamo je već dosad dokazao koliko je moćan".
Sport / Nogomet | 15. 04. 2021. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Ivan Rakitić dobro poznaje ekipu Villarreala, posebno trenera Emeryja

Trofejni nogometaš Ivan Rakitić ovog se ljeta, na gotovo ružan način, vratio iz Barcelone u Sevillu. I u jednom i u drugom klubu bivši Vatreni imao je, odnosno ima veliku težinu, a koliko on nedostaje igri – kako Barcelone, tako i hrvatske nogometne reprezentacije – vidi se i po rezultatima otkako ga nema.

Raketa je, bez imalo sumnje, jedan od najboljih hrvatskih veznjaka svih vremena. Luka Modrić, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki i Ivan Rakitić ipak su korak ispred svih ostalih. Kojim redoslijedom ova imena pisati, može svatko sam izabrati.

Rakitić će uskoro doći do svojeg 200. nastupa u dresu Seville, u Andaluziji uživa veliko poštovanje, a u razgovoru za Sportske novosti najavio je večerašnji današnji Villarreala i Dinama u drugoj utakmici četvrtfinala Europske lige, natjecanja kojeg je osvojio u sezoni 13/14.

Na klupi Andalužana te je sezone bio Unai Emery, danas trener Žute podmornice.

"Dinamo ima šanse za prolaz. Sigurno je tako. Iako, za mene je Villarreal jedna od najboljih ekipa u španjolskoj ligi. Posjeduju fantastične igrače i jasno je da hrvatskog prvaka čeka jako težak posao. Međutim, Dinamo je već dosad dokazao koliko je moćan i koliko može, ne mora se bojati nikoga. Uvjeren sam da će to biti interesantna utakmica. Villarreal nevjerojatno cijeni Dinamo i zato moramo računati da će se pripremiti na najbolji mogući način", kaže Rakitić.

Ističe važnost Gerarda Morena za Villarreal, ali posebno birane riječi nalazi za trenera.

"Kad govorimo o najvažnijim ljudima u Villarrealu, tu je svakako i trener Unai Emery jer je on pokretač, diže ekipu, a svaku utakmicu pripremi gotovo savršeno. No, koliko je god jasno da će to za Dinamo biti zahtjevan susret, uvjeren sam da imaju kvalitetu napraviti puno toga", izjavio je.

Pod vodstvom Emeryja Ivan Rakitić odigrao je ukupno 75 utakmica. Postigao je 22 pogotka, za još 26 asistirao, a više od Emeryja vodili su Raketu samo Luis Enrique i Ernersto Valverde.

Kopirati
Drag cursor here to close