Počasna titula

Rakitić prvi službeni veleposlanik UEFA-ine zaklade za djecu

Otkako je prije pet godina osnovana Uefina Zaklada, oko milijun djece imalo je koristi od njezine palete aktivnosti širom svijeta
Sport / Nogomet | 24. 02. 2021. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši legendarni hrvatski reprezentativac i prvotimac Seville, Ivan Rakitić, bit će prvi ambasador Uefine Zaklade za djecu.

Rakitić će imati priliku sudjelovati u inicijativama koje vodi Uefina Zaklada, ali i promovirati rad tijela koje pomaže poboljšanju života djece širom svijeta.

"Ponosan sam što mogu biti dio obitelji Uefine Zaklade za djecu. Stvarno sam sretan zbog toga, ali istodobno ću imati i veliku odgovornost pokazati svima da Uefina Zaklada i mi igrači možemo puno postići i, prije svega, pomoći djeci iz cijelog svijeta da budu zadovoljna i da se smiju. Otac sam dviju djevojčica i jako dobro znam što znači osmijeh na dječjim licima", rekao je Ivan Rakitić.

Predsjednik Uefe, Aleksander Čeferin, ujedno i predsjednik Upravnog odbora Zaklade za djecu, oduševljen je Rakitićevom podrškom organizaciji, navodi HNS.

"Ivan Rakitić nije samo jedan od najvećih veznih igrača svoje generacije, on je i osoba koji želi napraviti opipljivu razliku izvan terena kako bi poboljšao živote drugih. Impresioniran sam Ivanovom predanošću i željom da pomogne djeci širom svijeta, radujemo se bliskoj suradnji kako bismo postigli naše ciljeve. Naša vrata uvijek su otvorena igračima, nekadašnjim i sadašnjim, volio bih kada bi slijedili Ivanom primjer i pridružili se Uefinoj Zakladi kao ambasadori", poručio je Aleksander Čeferin.

Ivan je s Hrvatskom osvojio povijesno srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a prethodno s Barcelonom postao europski prvak 2015. i kao kapetan Seville godinu dana prije osvojio Europsku ligu. Za Vatrene je upisao 106 nastupa.

"Nadam se da me čeka još puno dobrih godina, ali uvjeren sam da ću, kad okončam igračku karijeru, imati više vremena za putovanja i biti na raspolaganju. Naravno da se želim ovoj ulozi ambasadora posvetiti od prvog dana, ali kad odem u igračku mirovinu siguran sam da ću imati priliku više sudjelovati u projektima i samim time će moje zadovoljstvo biti još veće. Ideja da budem dio ove obitelji oduševila me već na samom početku, nadam se da ću biti ambasador dugi niz godina, jer znam koliko je to važno. Želimo usrećiti što je moguće više djece", zaključio je Rakitić.

Otkako je prije pet godina osnovana Uefina Zaklada, oko milijun djece imalo je koristi od njezine palete aktivnosti širom svijeta, a pružala je podršku projektima u stotinu zemalja na pet kontinenata. Kroz sport, a posebno nogomet, Uefina Zaklada djeci u teškim uvjetima njihova odrastanja pruža nadu za postizanjem životnih ciljeva.

Kopirati
Drag cursor here to close